e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2021. june 23., wednesday 23:58

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

A Cisco és a Compaq nagy sávszélességű hálózati megoldása repülőterekre, szállodákba, mobil alkalmazásokhoz

[e-megoldások] 2003 február 15. 08:38 Csáki Lilla (munkatársunktól)

A Cisco Systems és a Compaq EMEA-régióbeli (az Európában, a Közel-Keleten és Afrikában működő) szervezeti egységei ma bejelentették, hogy együttműködési megállapodást kötnek, amelynek célja, hogy közösen biztonságos, nagy sebességű, mobil internet-kapcsolatot biztosítsanak az úgynevezett kulcsfontosságú "forró pont" ("hot spot") jellegű létesítményekben - például repülőtereken, szállodákban és konferencia-központokban - tevékenykedő, mozgásban lévő, illetve terepen dolgozó szakemberek számára.

A Compaq és a Cisco három ügyfélcsoportot céloz meg: a vállalkozásokat, a létesítmény-tulajdonosokat, valamint az internet-szolgáltatókat. Az együttműködés Európát, a Közép-Keletet és Afrikát fedi le. A Cisco a Compaq Global Services-t mint a Cisco Mobile Office (CMO; "Cisco Mobil Iroda") program preferált Rendszerintegrátorát ismeri el. A Cisco/Compaq Mobile Office "forró pont" megoldás biztonságos, magas szinten menedzselhető, méretezhető, és nyitott. Ezen túl a megoldást telepítő vállalkozások esetében a megtérülési idő viszonylag rövid.

A megoldás elemei

A Cisco vezetékes és vezeték nélküli hálózati termékeket és technológiákat egyaránt szállít majd az integrált hálózati infrastruktúra létrehozásához. A Compaq Global Services a teljes életciklusra vonatkozó szolgáltatásokat kínál. Ezek közé tartozik a stratégia és az üzleti modell meghatározása, az architektúra kialakítása, a WLAN - vezeték nélküli hálózat - megtervezése és legyártása, egy kísérleti szakasz lebonyolítása, a kezdeti megvalósítás és az ütemezett kivitel ("rollout"), valamint a folyamatos menedzsment jellegű és támogatási szolgáltatások. Ezen túl a Compaq megbízható, méretezhető NT-Server infrastruktúrát, valamint integrált konnektivitást biztosító hozzáférési eszközöket (többek között iPAQ Pocket PC-ket) is nyújtani fog. A Cisco és a Compaq által közösen felkínált lehetőség végpontok közötti ("end-to-end") nagy sávszélességű internet-hozzáférési megoldást jelent majd.

Az ügyfelek haszna mindebből

Mindebből a vállalkozások és mozgásban lévő munkatársaik többek között a növekvő hatékonyság, a rövidebb reakcióidő, valamint a kisebb hálózatüzemeltetési költségek révén látnak majd hasznot. A létesítmény-tulajdonosok számtalan lokalizált szolgáltatást fel tudnak majd kínálni. Ezzel azonnal és pozitív módon megkülönböztethetik magukat versenytársaiktól, s egyúttal ügyfélkapcsolataikat is javíthatják. Lehetőségük lesz arra is, hogy újabb bevételi forrásokat tárjanak fel, illetve portáljaikat promóciós, reklám- és tranzakciós célokra használják, ugyancsak a bevételek fokozása érdekében. Ezen túl abból is nyereséget látnak majd, hogy javul belső üzleti hatékonyságuk annak köszönhetően, hogy alkalmazottaik a vezeték nélküli LAN hálózatot használják. A szolgáltatók és a vezeték nélküli internet-szolgáltatók vonzani fogják azokat az előfizetőket, akikre jellemző, hogy adataikat nagymértékben használják mobil hozzáférésen keresztül; bevételhez jutnak majd viszonylag kis tőkebefektetés révén is; varratmentes, integrált szolgáltatást tudnak majd kínálni; tapasztalatot szereznek a nagy sebességű vezeték nélküli adatszolgáltatások nyújtásában, s egyúttal ügyfélbázist hoznak létre a jövő 3G szolgáltatásai számára.

A rugalmasság

A Cisco/Compaq "mobil iroda" megoldása teljes mértékben az ügyfelek egyedi követelményeire szabható. Tartalmaz majd rugalmas telepítési, üzemeltetési. illetve web-szerver ("hosting") csomagokat, valamint olyan konnektivitási opciókat, melyekhez a hozzáférést WLAN és Bluetooth plusz GPRS barangolás nyújtja. A rendszer lehetővé teszi ezen túlmenően az átalányáras, percdíjas vagy egyéb árképzési modellek alkalmazását, de lehetőségeket nyújt majd a bevételek megosztására is a létesítmény-tulajdonos, az internet-szolgáltató, valamint a "forró pont" szolgáltató között.

Nagy sávszélességű vezeték nélküli megoldás végpontok között

"A CMO program olyan lehetőséget teremt, amelyben mind a vállalkozások, mind alkalmazottaik, mind maguk a helyszíneket rendelkezésre bocsátó létesítmények csak nyerhetnek, s ennek kulcsa az azonnali és biztonságos, nagy gyorsaságú Internet-kapcsolat biztosítása a vállalati hálózatok eléréséhez a világ bármely ?forró pont?, azaz ?hot spot? jellegű helyéről" - mondta John Mason, a Cisco Systems, Inc. EMEA régiójának kereskedelmi szegmenséért felelős alelnöke. "Az alkalmazottak hatékonyabban tudják beosztani az idejüket, s maximalizálni tudják a termelékenységüket az által, hogy kézi eszközeik - PDA készülékeik - vagy hordozható eszközeik segítségével bármikor hozzáférhetnek az üzleti szempontból kiemelten fontos információkhoz és adatokhoz, még ha munkahelyüktől távol működnek is."

"A Compaq képes szakértői tanácsadást, integrációs szolgáltatásokat, infrastruktúrát, alkalmazás- és projekt-menedzsmentet, illetve napi huszonnégy órás, heti hét napos támogatást nyújtani - s mindezt szerver-, infrastrukturális, illetve hozzáférést biztosító eszközeinken túl," mondta Tom Iannotti alelnök, a Compaq EMEA régiójában működő Compaq Global Services ügyvezetője. "A Cisco és a Compaq együtt valódi nagy sávszélességű, vezeték nélküli, végpont-végpont jellegű megoldást nyújtanak, s minthogy egyazon infrastruktúra hasznot hoz az ügyfeleknek és az alkalmazottaknak is, jelentős mértékű térülésre lehet számítani akár egy éven belül is."

A piaci lehetőségek:

A Cisco/Compaq Mobile Office megoldás egy növekvőben lévő piaci lehetőségre ad már most választ.

* A várakozások szerint 2006-ig 20 millió nyugat-európai felhasználó használja majd a "forró pontokat" a hozzáféréshez (forrás: Analysys, 2001).
* A "forró pontok" igen jelentős mértékben kiegészítik majd a 3G szolgáltatásokat, s az összes mobilitási bevétel akár mintegy 10 %-át is generálhatják.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.