e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2018. october 23., tuesday 17:14

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

A zeneletöltések hatása a hanghordozók piacára

[e-gazdaság] 2003 március 7. 08:01 Szabó Gábor (Forrás: eMarketer)

Az Ipsos Reid nemrégiben végzett egy reprezentatív kutatást arra vonatkozóan, hogy mennyire befolyásolja a hanghordozók piacát az a tény, hogy az internetről különféle zenék ingyenesen letölthetők.

Az Ipsos Reid úgy találta, hogy az Egyesült Államok azon internetezőinek 84%-a, akik a világhálóról zenéket töltenek le fizetés nélkül, azt mondja, hogy valószínűleg nem is fog fizetni ezért a szolgáltatásért a későbbiekben sem. Az Ipsos eredményeit tekinthetjük reprezentatívnak, ugyanis 1,112 főnyi 12 évnél idősebb embert kérdeztek meg, továbbá 834 olyat ugyanebből a korosztályból, aki gyakran tölt le zenéket.


A múlt héten, a Grammy díjátadáson Michael Greene, a Nemzeti Zeneművészetek és -tudományok Akadémiájának (NARAS) elnöke beszédében rámutatott, hogy az internet jelenti a legnagyobb veszélyt a zeneiparra. Az Ipsos tanulmány szerint a zeneletöltőknek több mint fele (57%-a) úgy véli, hogy amióta ő zenéket tölt le, az általa vásárolt eredeti CD-k száma nem változott. 24%-uk pedig azóta kifejezetten több CD-t vesz.


Vajon fogják-e jelentősen károsítani az internetről letölthető zenék a hanghordozók piacát? Az eMarketer E-Kereskedelem: B2C & Demográfia című jelentésében azt mondja, hogy a letöltések természetesen hatással lesznek az on-line zenei eladásokra. Az eMarketer bemutat néhány on-line zenei eladásra vonatkozó adatot más kutató cégektől is. Minden cég a hanghordozók eladásainak növekedését jósolja az elkövetkező évekre. A Jupiter és a Forrester úgy véli, hogy az Egyesült Államok on-line zenei eladásai hozzávetőlegesen 4,2 milliárd dollárt generálnak majd 2004-re. Az eMarketer becslése valamivel szerényebb, 2,9 milliárd dollár bevételt jósol.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.