e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. april 19., friday 05:21

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Írországba utaznak a portálkészítő diákok

[e-oktatás] 2002 április 5. 12:54 Erdőháti Nagy Modesta (munkatársunktól)

Több, mint 320 középiskola jelentkezett az Oktatási Minisztérium és a Microsoft Magyarország közös portálkészítő versenyére. A tavaly decemberben indult vetélkedés középdöntőjére 160 dinamikus oktatási portált készítettek el a diákok.

A személyes bemutatkozásra és megmérettetésre 20 középiskola csapata jutott el, itt dőlt el, hogy kik vehetnek részt az április 6-7-8-ai, dunaújvárosi döntőben, ahol mintegy 2,5 millió forintnyi számítástechnikai eszköz vár a győztes csapatra. De akik nem állhatnak a dobogó legfelső fokára, azoknak sem kell búslakodniuk, hiszen a döntő valamennyi résztvevője Írországba, a Microsoft európai központjába utazhat egy tanulmányi kirándulásra.

A Verseny2000 kiírásakor mind az Oktatási Minisztériumnak, mind a Microsoft Magyarországnak az volt a célja, hogy a diákok egy olyan portált készítsenek iskolájuknak, amely nemcsak a diákok, hanem a tanárok és a szülők igényeit is kiszolgálja. A középiskolás csapatok kiváló munkákat készítettek a számukra ingyenesen biztosított szoftverekkel. Az intelligens oldalak segítségével a szülők interneten keresztül ellenőrizhetik csemetéjük tanulmányi előmenetelét, hiányzásait. A tanárok itt vezethetik az osztálynaplót, készíthetik az órarendet, kereshetnek üres termet szakóráikhoz.

Mivel az Oktatási Minisztérium Írisz Sulinet Programjának köszönhetően minden középfokú iskola internetes csatlakozással bír, a diákok, a pedagógusok és a szülők közötti kommunikáció eme formájára egyre nagyobb igény van. A fejlesztés a verseny után sem áll meg, a nyári Írisz-Sulinet táborban ugyanis a jelentkező diákok és tanárok tovább csiszolhatják a munkákat.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.