e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. july 3., sunday 10:28

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

A hetedik JavaOne fejelsztői konferencia a Java technológia robbanásszerű terjedését igazolja

[e-semények] 2003 március 27. 10:02 Csáki Lilla (munkatársunktól)

Hétfőn vette kezdetét a Sun Microsystems hetedik JavaOne fejlesztői konferenciája, ahol öt nap alatt több mint 500 műszaki előadás foglalkozik a Java technológia eredményeivel és újdonságaival.

Az évente megrendezésre kerülő szakmai konferencia idén a Java platform folyamatos sikerének elemzését, és a Java technológia biztosította innovációt helyezi a középpontba. A JavaOne-nak, az iparág legnagyobb fejlesztői konferenciájának egy hete alatt izgalmas, új környezetben tekinthetők meg a Java és XML alapú webes szolgáltatások és technológiák legfrissebb újdonságai.

A fejlesztők számára az átfogó Java platform jelenti a legnagyobb, leggyorsabban növekvő alkalmazási és fejlesztési lehetőséget. Mára több mint hárommillió fejlesztő használja és bővíti a Javát; az alkalmazásszerverek több mint 90 százaléka Javára épül és a technológia 75 milliónál is nagyobb számú kézi készülékbe (mobiltelefon, PDA, egyéb vezeték nélküli eszköz) kerül beépítésre.

Az idei JavaOne konferencián 200 cégnél is több mutat be a Java technológiára épülő vállalati és kliensalapú megoldásokat, többek között mobiltelefonokat, kommunikációs eszközöket, intelligens kártyákat és készülékeket. A mobileszközgyártó- és mobilszolgáltató-ipar számos befolyásos vállalata, köztük a Nokia, a Siemens, a Sony Ericsson és a Sprint, fejlesztői eszközeit Forte for Java termékekkel egészíti ki, és a termékeket továbbadja fejlesztői közösségei felé is.

A Sun Microsystems bejelentette az iparág első kezdeményezését annak érdekében, hogy a webes szolgáltatások szabványai mobil és kisméretű kliensberendezésekre, például mobiltelefonokra, PDA-kra, set-top készülékekre, autós rendszerekre és otthoni internetes eszközökre is eljussanak. Az új szolgáltatás a Java 2 Platform, Micro Edition-re (J2ME) építve segít a műszaki architektúra egyesítésében, a háttérszerverektől egészen a kis készülékekig. Elemzői becslések szerint 2006 végére több mint egymilliárd Java alapú kézi készülék lesz forgalomban, így a webes szolgáltatások technológiáinak eljuttatása a kézi készülékekre az egész világon jelentkező igény. A kezdeményezés támogatása érdekében a Sun a Forte for Java vezeték nélküli eszközkészletét és a Java Community ProcessSM (JCPSM) által elfogadott új Java Specification Requestre (JSR) épülő API-kat kínál a modern kliens- és miniatűr eszközökhöz való fejlesztéshez.

A Sun vezeti a Java Community Process azon szakértői csoportját, amely a kisméretű eszközök webes szolgáltatásainak specifikációjával foglalkozik. A JSR #172 nevű szabványt (http://jcp.org/jsr/detail/172.jsp) felkarolták a Java-eszközök vezető gyártói, így többek között a Sun (Forte for Java), az Oracle (JDeveloper), a Metrowerks (CodeWarrior for Java) és a Borland (JBuilder), valamint a készülékgyártók, mint például a RIM, a Siemens, a Symbian, a Nokia és a Motorola. A Sun az API-k terjesztéséről 90 napon belül ad tájékoztatást.

A konferencián bejelentésre kerül a Forte for Java 4, Mobile Edition, a mobileszközök Java 2 Platform Micro Edition (J2ME) verzióján futtatható alkalmazások fejlesztéséhez optimális, kompakt integrált fejlesztői környezet is (IDE).

A NetBeans nyílt forráskódú platformra épülő Forte for Java 4, Mobile Edition a Sun weboldaláról ingyenesen letölthető lesz. A termék a Forte for Java család része, a Forte for Java 4 Community Edition és Enterprise Edition már hozzáférhető. A termékcsalád teljeskörű fejlesztői megoldást kínál, amely együttműködik a Java 2 platform összes (J2ME, J2SE és J2EE) kiadásával.

A J2ME platformhoz készült Forte for Java 4 Mobile Edition, mint a mobilpiac elvárásaihoz alakított, szabványalapú, kisméretű integrált fejlesztői környezet kiváló megoldás a mobilszolgáltatók és mobileszközgyártók számára. A Javával bővített mobileszközök piacának felvirágzása várhatóan a szerveroldali Java-felhasználás jelentős növekedését fogja előidézni.

Egy nemrégiben készült Evans Data tanulmány szerint a nagyvállalatok fejlesztési igazgatóinak 46 százaléka állította, hogy jövő évi terveikben szerepel a vezeték nélküli eszközökhöz való alkalmazások fejlesztése, olyannyira, hogy azokat más projektek, így a biztonság fokozása és a vállalatok közti e-kereskedelem elé helyezik. Ugyanebből a tanulmányból kiderül, hogy a fejlesztési igazgatók 42 százaléka úgy véli, vállalataik a vezeték nélküli technológiákat központi fontosságú kérdésként kezelik.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.