e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. august 23., friday 09:56

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Az on-line oktatás használata Kanadában

[e-oktatás] 2003 július 19. 09:05 Karacs Gábor (munkatársunktól)

Az Ipsos-Reid nemrég elkészített felmérése szerint a kanadai internet-felhasználók 25,3% keresett rá a különböző e-oktatási képzésekre, és 7,5% uk igénybe is vette azokat.

Az Ipsos-Reid által 2002. első negyedévéről készített felmérés szerint az internet-felhasználók 25,3% keresett rá különböző e-oktatási képzésekre, azonban mindössze 7,5%-uk vesz jelenleg is részt on-line órákon. Emellett az Ipsos felméréséből az is kiderül, hogy 23,8% keresett rá klasszikus intézmények off-line képzéseire az interneten.


Az Ipsos 1134 embert kérdezett meg, és arra a következtetésre jutott, hogy minél magasabb az illető végzettsége, annál gyakoribb, hogy az interneten keresi ki a számára megfelelő on-line vagy off-line képzést. A középiskolai végzettséggel nem rendelkezők mindössze 4,6%-a keresett hagyományos képzéseket az interneten keresztül, a középiskolánál magasabb végzettséggel rendelkezők körében ez az arány 23,1%, míg az egyetemet végzetteknél ugyanez az érték 29,7%.


A nemek szerinti megoszlásban is érdekes következtetésekhez vezetett az Ipsos felmérése: a nők jobban szeretik az interneten megkeresni a megfelelő képzést, a férfiak viszont szívesebben vesznek részt on-line képzésben.


Az Ipsos által mért adatok valószínűleg összefüggésben vannak azzal is, hogy az internetezők között magas a felsőbb iskolai végzettséggel rendelkezők aránya. Az eMarketer becslései szerint a felnőtt kanadai internet-felhasználók több mint fele (52%) középfokúnál magasabb végzettséggel rendelkezik.Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.