e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:58

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Informatikai biztos az oktatási tárcánál

[e-oktatás] 2003 augusztus 2. 09:11 Buruzs Tamás (Forrás: eKormányzat)

Az oktatási Minisztérium augusztus elsejével kinevezte Dr. Majsai Sándor Gábort a tárca informatikai miniszteri biztosának. A miniszteri biztos feladata többek között a minisztérium és a háttérintézmények informatikai rendszereinek, valamint az intézményi infokommunikációs stratégiák kidolgozása.

Az Oktatási Minisztérium közleménye szerint kiemelt feladatként kezeli az információs társadalom feltételeinek megteremtését, a digitális szakadék csökkentését, ezért a tárca stratégiai területként kezeli a 1996-ban indított Sulinet Program továbbfejlesztését, amely az elmúlt kormányzati ciklus alatti megtorpanása után újra Európa élvonalába kell, hogy kerüljön - derül ki az oktatási tárca csütörtöki közleményéből. Emellett az elektronikus oktatás és tanulás tartalmi és szolgáltatási koncepciójának fejlesztésével is az információhoz való hozzáférést, illetve az esélyegyenlőség biztosítását kívánják elérni az oktatás területén.

A fenti célok elérése érdekében a tárca létrehozta az informatikai miniszteri biztosi pozíciót, és pályázatot írt ki a feladatkör betöltésére. A posztot 2002. augusztus elsejétől Dr. Majsai Sándor Gábor tölti be. A közlemény szerint: a miniszteri biztos feladata a minisztérium és háttérintézmények informatikai rendszereinek, az ágazati és intézményi infokommunikációs stratégiának, valamint a feladatokhoz rendelt költségvetési forrásoknak a megteremtése és a stratégia végrehajtása. Ezen kívül felügyeli az Educatio Kht. munkáját és gyakorolja a tulajdonosi jogokat a minisztérium képviseletében.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal együttműködve hasonló jogkörrel jár el a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program Iroda (NIIF) tevékenységével kapcsolatban.

Dr. Majsai Sándor Gábor

1971. április 27-én született Budapesten. Jogász, közreműködött a Magyarországi Internet szolgáltatók Tanácsa létrehozásában. A munkáltatói oldal képviseletében IT és Telekom érdekképviseletek tagja 1995-1999 között, 1997-1999 között az ELTE JTK vendégoktatója, 2002-től a BMGE ITTK meghívott előadója. Jelentős tapasztalatokat szerzett: a komplex informatikai rendszerek, megoldások fejlesztése és bevezetése; az üzletágfejlesztés és projektvezetés; valamint a marketing kommunikáció területén. Előző munkahelyek: Microsoft (1995-1998), Cisco Systems (1998-2001), Amiter K+F Kft (2001).

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.