e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:59

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Digitális tankönyvprogramot tervez az oktatási tárca

[e-oktatás] 2003 szeptember 11. 07:12 Pánczél Gábor (Forrás: eKormányzat)

Digitális tankönyvek készítését célzó pályázatot ír ki ősszel az oktatási minisztérium. A tárca tervei szerint 2005-re minden iskolának rendelkeznie kell multimédiás oktatásra is alkalmas teremmel - közölte Magyar Bálint, oktatási miniszter.

Digitális tananyagok és tankönyvek készítését célzó pályázatot ír ki ősszel az oktatási tárca - nyilatkozta Magyar Bálint kedden. Az oktatási miniszter jelezte: a tárca azt szeretné, ha 2005-re minden iskola rendelkezne multimédiás oktatásra is alkalmas teremmel. Magyar Bálint hozzátette: a multimédiás oktatócsomagoknak nemcsak az egyes tárgyak oktatásához szükséges ismereteket kell tartalmazni, hanem a tanárok munkáját mintaóra-vázlatokkal, szöveggyűjteményekkel, fotó-, filmarchívumokkal, tesztekkel vagy térképgyűjteményekkel is segíteniük kell majd. Magyar Bálint kiemelte: ha az informatikát az oktatás tényleges részévé kívánjuk tenni, elkülönítve a számítástechnikai laboratóriumoktól, akkor a multimédiás oktatást elősegítő tananyagokra van szükség.

A miniszter szavaiból kiderült: a tárca célja, hogy két-három éven belül minden tizedik gyermekre jusson számítógép Magyarországon. Hangsúlyozta: évente nyolc-tízmilliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy a folyamatos és nagyarányú fejlesztéseket meg lehessen valósítani. Felidézte: a Sulinet program keretében 12 ezer középiskola csatlakozott 1994-98 között a világhálóra. Mint mondta: az előző négy év alatt nem történt ilyen arányú fejlesztés központi forrásból. Jelenleg 100-120 ezer számítógépnek kellene lennie a magyar közoktatásban, és évente húsz-harmincezer informatikai eszközzel kellene a gépparkot bővíteni - mondta Magyar Bálint.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.