e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. august 23., friday 09:57

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Sulinet Expressz - új köntösben indul tovább a program

[e-oktatás] 2003 november 18. 11:07 Donka Attila (Forrás: eKormányzat)

Az informatika fejlesztését segíti elő az oktatásban a szombaton elindított, Sulinet Expressz elnevezésű program. A cél, hogy 2005-ig bezárólag minden magyarországi oktatási intézmény az internetre kapcsolódhasson, nagyobb sávszélességgel.

A honi távlatokon túl további elképzelés, hogy 300 határon túli magyar iskolának és kulturális intézménynek is biztosítsák az internet-hozzáférést.

"A Sulinet Expressz program célja technikai oldalról biztosítani, hogy a magyar közoktatás a XXI. századba léphessen" - jelentette ki Magyar Bálint. A programot az oktatási miniszter indította útjára szombaton Budapesten, az Educatio 2002 nemzetközi oktatási szakkiállításon.

Minden magyar iskolába szélessávú internetet

Magyar Bálint programindítójában elmondta, hogy az elektronikus írásbeliség lehetővé teszi a diákok problémafeltáró, -megoldó, a kérdéseket autonóm módon megválaszoló és bemutató gondolkodásmódjának kialakulását. A Sulinet Expressz segítségével szeretnék elérni, hogy 2004-2005-re minden oktatási intézmény a világhálóra kapcsolódjon a jelenleginél nagyobb sávszélességgel; valamint 300 határon túli magyar iskolának és kulturális intézménynek is biztosítsák az internet-hozzáférést.

Több számítógép kell az iskolásoknak

"Célunk, hogy 2006-ig minden ötödik középiskolásra és minden tizedik általános iskolásra jusson egy számítógép, ehhez évente 20-30 ezer számítógépet kell bejuttatnunk az oktatás rendszerébe" - tette hozzá Magyar Bálint.

Ingyenes továbbképzés tanárnak, végzős diáknak

Az adótörvény-módosítás eredményeként a pedagógusok, egyetemi vagy főiskolai oktatók és hallgatók, illetve tanulót vagy hallgatót nevelők számítógép-vásárlás, lízingelés vagy bérlet esetén 60 ezer forintot leírhatnak adójukból.

Akik a Sulinet Expressz keretén belül számítógéphez jutnak, ingyenes továbbképzésben vehetnek részt, ugyanis a Sulinet Expressz állja a pedagógusok és végzős középiskolások számítógép-kezelési vizsgájának költségét.

Ötödiktől informatika

Magyar Bálint előadásában szerepelt, hogy a tervek szerint 2006-tól a kötelező informatika oktatás kezdete az 5. osztályban lesz a jelenleg érvényes 7. osztály helyett.

Az oktatási miniszter szerint a Sulinet Expressz egyik célja, hogy a digitális információ-hordozók bekerüljenek az oktatás fő áramába, ezért a program keretében felgyorsul a digitális tananyag-fejlesztési program, és elindul az e-learning program is.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.