e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. february 22., friday 10:24

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Cisco - IP alapú kommunikáció

[e-megoldások] 2004 február 26. 23:46 Donka Attila (munkatársunktól)

A Cisco Systems tovább erősítette vezető pozícióját az IP telefónia területén. A Cisco jelenleg 39,9%-os részesedésével piacvezető a LAN-telefónia terén, és a kiszállított IP telefonok számát illetően is az első helyen áll 50%-os piaci részaránnyal.

A Cisco Systems folyamatosan növeli az IP alapú kommunikációs rendszerek értékesítését: a megoldást világszerte több mint 6000 vállalat és intézmény használja, a cég eddig összesen 1,4 millió IP-telefont szállított ügyfeleinek. A Synergy Research 2002 negyedik negyedévét vizsgáló tanulmánya szerint a Cisco a LAN-telefónia piacán 39,9%-os részesedést ért el, és ezzel továbbra is tartja vezető pozícióját. A Cisco a kiszállított IP-telefonok számát illetően is piacvezető 50%-os piaci részaránnyal, továbbá 72,8%-os piaci részarányt ért el a vállalati hangátvitelre képes útválasztók (gateway-ek) értékesítésében.

Az új ügyfelek között található a Cap Gemini Ernst & Young, a Cancer Therapy and Research Center, a Memphis Grizzlies és a Global Crossing, valamint számos további vállalat és intézmény, amelyek az egységes hang-, video- és adatátviteli rendszer bevezetésével a hatékonyság jelentős növelését és beruházásaik gyorsabb megtérülését célozzák meg. A Cisco IP alapú kommunikációs rendszerét számos szektorban használják, többek között a pénzügyi szolgáltatások, a biztosítás, az egészségügy, az ingatlanpiac, a gyártás, a kiskereskedelem, a szórakoztatóipar, a szállítás, az oktatás, a kormányzati szféra és a lakossági szolgáltatások terén.

A Cisco IP telefónia termékei és megoldásai azért sikeresek ilyen sokféle területen, mert számszerűsíthetően fokozzák a hatékonyságot. Ezt támasztja alá a Sage Research közelmúltban készített felmérése az IP-telefónia felhasználóiról. A kutatás szerint ez a technológia jelentősen növeli mind az informatikai, mind a nem informatikai területen dolgozók munkájának hatékonyságát. A megkérdezett cégeknél az informatikai munkatársak 43%-a átlagosan heti 5,5 munkaórát, a kirendeltségeken dolgozók 48%-a pedig heti 4,3 órát takarított meg az egységes beszéd- és adatátviteli rendszer használatával. Az új irodák megnyitásánál az IP telefónia irodánként 3,8 hétnyi előnyt jelent.

"Nem okozott meglepetést, hogy a válaszadók a költségcsökkenést jelölték meg első helyen az IP telefónia bevezetésének indokaként. A termelékenységjavulás kitüntetett szerepe azonban minket is meglepett." - mondta Kathryn Korostoff, a Sage Research Inc. elnöke.

A Cap Gemini Ernst & Young (CGE&Y) management és informatikai tanácsadó cég a Cisco IP alapú kommunikációs rendszere segítségével sikeresen teljesítette költségcsökkentési és beruházásvédelmi célkitűzéseit. A CGE&Y csillag topológiájú hálózata az Egyesült Államokban a vállalat 12 irodáját kapcsolja össze a Cisco fürtözött Call Manager szoftverével, és biztosítja az IP alapú hívások központi feldolgozását. A cég eddig 600 Cisco gyártmányú IP-telefont telepített, és májusig további 775 telefonnal bővíti hálózatát.

A CGE&Y a Cisco AVVID (Architecture for Voice, Video, and Integrated Data) architektúráján alapuló hálózat és a Cisco IP alapú kommunikációs rendszere mellett döntött. Tom Fryar, a CGE&Y észak-amerikai hálózati szolgáltatásaiért felelős igazgatójának becslése szerint a Cisco IP alapú kommunikációs rendszere mintegy 20%-kal kevesebb kezdeti beruházást igényelt, mint egy azzal összevethető alközponti rendszer, és teljes élettartamköltsége csaknem 50%-kal alacsonyabb, mint egy hagyományos alközponti rendszer hardver- és szoftver-karbantartási költsége. A CGE&Y várakozásai szerint a megtakarítások alapján beruházása három év alatt megtérül.

A hagyományos alközponti rendszerekhez képest az új környezetet könnyebb központilag felügyelni és karbantartani, különösen költözések, bővítések, változtatások és hardverkarbantartás esetén. A rendszer hatékonyabbá teszi alkalmazottak munkáját, például felügyeletéhez nem kell betárcsázni az alközpontba, hanem egyszerűen egy böngészőn keresztül meg lehet nyitni a Cisco Call Manager kezelőfelületét. Ezen kívül egységesebbé tehető a műszaki támogatás is, mivel megszűnik a beszéd- és az adatátvitel támogatása közötti számos olyan határvonal, amit a korábbi technológia tett szükségessé.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.