e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 19:56

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

"Hotspot" internetpontok nyílnak a párizsi metróállomásokon

[e-megoldások] 2004 május 30. 09:36 Donka Attila (munkatársunktól)

A Cisco Systems és a Naxos - az RATP (Független Párizsi Közlekedési Hatóság) egyik távközlési leányvállalata - kísérleti vezeték nélküli internetes rendszer kiépítésén dolgozik Párizs több metróállomásán.

Párizsban található a világ egyik legsűrűbb, 400 állomásból álló metróhálózata, amelynek állomásai átlagosan 550 méterre fekszenek egymástól. A közlekedési hatóság a vezeték nélküli hálózat hátterét a Cisco Metro Ethernet kapcsolási architektúrával biztosítja, amely 40 ezer kilométernyi optikai szálon fut. A tervek szerint ezt az infrastruktúrát fogják felhasználni az egész városra kiterjedő Wi-Fi (Wireless Fidelity) vezeték nélküli hálózat kiépítéséhez, amelynek segítségével a francia internet-szolgáltatók ügyfeleik számára bárhol elérhető web- és email-hozzáférést biztosíthatnak. A cél az, hogy a felszín felett és a föld alatt közlekedők is be tudjanak lépni a hálózatba, miközben hordozható számítógéppel utaznak a munkába és haza, és így hozzáférhessenek e-mailjeikhez, barangolhassanak a weben, vagy például lekérdezhessék a közlekedési híreket. A szolgáltatás igen hasznos lehet az utazó üzletemberek számára, akik így az irodán kívül is dolgozhatnak, és az üzenetek begyűjtéséhez a találkozók között nem kell visszatérniük az irodába. Az egyéves pilot alatt tizenkét access pointot (hozzáférési pontot) létesítenek a párizsi Gare du Nord és Porte d'Orleans pályaudvarokat összekötő autóbuszvonal mentén. Ha a tervek sikeresnek bizonyulnak, akkor a világ egyik legnagyobb Wi-Fi hálózatát fogják megépíteni, ahol a nagyobb állomásokon. akár tíz hozzáférési pont is működik majd.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.