e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2018. may 20., sunday 12:08

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Fizetési metódusok 2007-ben

[e-megoldások] 2004 június 4. 07:51 Szabó Gábor (Forrás: eMarketer)

A Celent Communications becslései szerint 2007-re a gyorséttermek, színházak, mozik, és videotékák vendégei ezen helyek bevételeinek 8%-át egyenlítik ki rádiófrekvencián történő azonosító technológia (RFID) segítségével.

A rádiók által is használt frekvencián működő, kontaktus nélküli fizetési technológia (RFID) megkönnyítené mind a kereskedők, mind a bankok, mind az ügyfelek dolgát. Ennek ellenére a gyorséttermekben, mozikban, színházakban, és videotékákban még négy év múlva is a készpénz lesz a legnépszerűbb fizetési forma, hiszen a tranzakciók 84%-át fogják ily módon kiegyenlíteni a vendégek. Tavaly az Egyesült Államokban, az említett típusú szervezetek összesen 160 milliárd dolláros bevételt produkáltak.


Úgy tűnik, hogy a Celent által becsült 8% eléréséhez komoly erőfeszítésekre van szükség a filmszínházak, színházak, kölcsönzők, és gyorséttermek részéről, csakúgy, mint a bankok, és az RFID használatában egyéb érintett szereplők oldaláról. Az első és talán legnehezebb lépés az RFID technológia megismertetése a fogyasztókkal. A Forrester Research felmérése arra mutatott rá, hogy az észak-amerikai háztartások 57%-a nem tud olyan cégről, mely RFID-n alapuló fizetési formát biztosítana; 23% a személyes adatai feletti ellenőrzés elvesztése miatt tart a technológiától, míg 14% ugyan ismer RFID-t kínáló cégeket, ám nem tartozik ügyfeleik körébe.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.