E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=3284

Axelero internetelérés a Sulinet Expressz gépein

[e-megoldások]
2004 július 9. 12:15

Sztrunga Erzsébet,  e-mail: esztrunga@e-kereskedelem.hu
(munkatársunktól)

Az Axelero Internet megállapodást kötött a nemrégiben útjára indított Sulinet Expressz program több hardver beszállítójával arról, hogy a program keretében értékesített számítógépek mellett a vásárlók ingyenesen jutnak a világháló kipróbálására alkalmas internet-hozzáféréshez.

Az Oktatási Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium által indított Sulinet Expressz Program a számítógép-használat elterjedése érdekében biztosít lehetőséget a pedagógusoknak, tanároknak, diákoknak és a diákok szüleinek, hogy adókedvezmény igénybevételével juthassanak otthoni számítógéphez. Az Axelero Internet - a "digitális szakadék" megszüntetésének részeként - fontosnak tarja azt is, hogy az új felhasználók a számítógépek megismerésével egy időben a világháló használatát is elsajátítsák. Ezért jött létre a megállapodás az Axelero Internet, és a Sulinet Expressz program hardver, illetve szoftver eszközeit szállító cégekkel, így az új számítógépek használatba vételekor azonnal lehetőség nyílik az internet elérésére, és a használatához szükséges alapok elsajátítására is, amelyet az ingyenes internet-hozzáférés mellett az origo kifejezetten kezdő internetezők számára létrehozott oktatóoldala is támogat. A hazai internethasználat terjedését elősegítő kezdeményezésben a Hewlett-Packard Magyarország Kft., az Albacomp Rt., a Fujitsu-Siemens Kft., és a RCE Kft., valamint a szoftvereket gyártó Microsoft Magyarország Kft. vesz részt az Axelero partnereként.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.