e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. july 23., tuesday 08:29

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Az e-oktatás cseperedése

[e-oktatás] 2004 július 18. 07:47 Szabó Gábor (Forrás: eMarketer)

Az eMarketer jelentése szerint az összehasonlító becslések az e-oktatásból származó társasági bevételeket a tavalyi évre 6 és 7 milliárd dollár közé teszik. Az e-oktatás piacán az előrejelzések szerint jelentős növekedés várható a következő években.

A Gartner 2001-ben készült tanulmánya alapján az e-oktatásból származó bevételek 2005-re elérik a 33.6 milliárd dollárt. Az IDC előrejelzése ennél jóval pesszimistább, hiszen becsléseik szerint az e-oktatásnak köszönhető jövedelmek 2006-ban 23.7 milliárd dollárra rúgnak majd. A legkedvezőbbnek a Cortona Consulting látja az e-oktatás jövőjét, hiszen szerintük a piac 2010-re akár 50 milliárd dolláros bevétellel is büszkélkedhet. Noha az e-oktatás - mint sok olyan szektor, mely az internet felbukkanásának köszönheti létét - szélsőséges előrejelzések áldozata, immáron minden jel arra utal, hogy okkal reménykedhetünk növekedésében és életképességében. Az e-oktatásban várt növekedés fő hajtóereje az interneten és videojátékokon nevelkedett generáció, mely különlegesen jól reagál az ebben rejlő lehetőségekre. Bár az e-oktatás nem tudja pótolni a hagyományos oktatást, idővel új lehetőségeket biztosíthat a munkaerőt és az állami szektort illetően. Az e-oktatást előmozdító generáció szempontjából fontos az internettel való megismerkedés, melynek jegyében az Egyesült Államok iskoláinak internet-hozzáférését tekinti át a mellékelt táblázat.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.