e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2018. june 21., thursday 03:01

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Kukkolás Nokia módra

[m-gazdaság] 2004 július 22. 10:50 Pánczél Gábor (munkatársunktól)

Íme az újabb őrület: a Nokia új megfigyelő kamerájával a "Nagy Testvért" megszégyenítő módon kukkolhatjuk otthon hagyott gyermekeinket. A kifejezetten erre a célra kifejlesztett kamera tulajdonosának mobiltelefonjával összhangban működik.

Hamarosan nyugodt szívvel távozhatnak hétvégi pihenésre a gyerekeket otthon hagyó szülők, hiszen a kíváncsi kamera megfelelően beállított lencséivel bármikor bekukkanthatnak a lakásba. A kamera multimédia üzenetben, vagyis MMS-ben küld JPEG formátumú képeket a szülői lakban zajló történésekről, amennyiben az erre való óhajt rövid szöveges üzenetben (SMS) közlik az ősök - ám beállítás kérdése, és meghatározott időközönként mindez automatikusan is működik. Sőt, az is megoldható, hogy a képeket ne mobiltelefonra, hanem e-mail címre irányítsa a kis szerkezet.

A különböző technológiák tudásából mixelt "összvér" kamera figyelemre méltó tulajdonsága, hogy - beállítás szerint - csak mozgás érzékelése esetén küldjön képet. A beépített mozgásérzékelő hő detektálására is képes, így csak magasabb hőmérsékletű forrásból eredő mozgás aktiválja. A kamera már a tőle 6 méteres távolságban mozgó személy érzékelésére is képes, feltéve, hogy az a házon vagy lakáson belül van - így az ablak előtt repdeső verebek "hidegen hagyják". A mozgásérzékelő egyetlen sms segítségével aktiválható vagy deaktiválható.

S ez még nem minden! A kamera beépített hőmérővel is megörvendezteti tulajdonosát, így szöveges üzenetben az őrzött hely hőmérsékletét is tudja közölni, sőt figyelmeztet is, ha a lakás vagy iroda a beállított hőmérséklet alá vagy fölé került. Ha még ez sem lenne elég, megemlítjük az egyirányú audio funkciót is, mely bármely mobiltelefon segítségével használható. A kamerának ugyanis saját SIM kártyája és telefonszáma van, melynek segítségével kommunikál tulajdonosával. A kíváncsi kamera működési elvét szakmai körökben M2M (machine-to-machine), vagyis géptől-gépig névvel illetik, mely technológiának köszönhetően hiba esetén még azt is közli a kis szerkezet, milyen alkatrészt kellene kicserélni vagy javítani benne. A megfigyelő kamera súlya alig 200 gramm, kiskereskedelmi ára 450 dollár - írja a Popular Mechanics cikke.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.