e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 19:29

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

SurfControl - 387%-kal több értékesített szűrő termék

[e-megoldások] 2004 július 23. 09:39 Donka Attila (munkatársunktól)

A biztonságos tartalom-menedzsment terület leggyorsabban fejlődő üzenet-szűrési szegmensében egyedülálló, 387%-os növekedést ért el a SurfControl 2002-ben az IDC nemzetközi informatikai piackutató cég legfrissebb jelentése szerint.

A SurfControl EmailFilter a SPAMek szűrésén túl számos jelentős problémára megoldást nyújt: segítségével korlátozható a vállalati hálózatokon a pornó jellegű tartalmak továbbítása, a céges titkok és egyéb bizalmas jellegű információk kiszivárogtatása, illetve az EmailFilter sikerrel veszi fel a harcot az e-mailben terjedő vírusokkal szemben is. Az üzenet-szűrés legújabb területét az azonnali üzenetküldők korlátozása jelenti, melyre a SurfControl az Instant Message Filtert kínálja. E termék segítségével nemcsak az információ- és időrabló P2P alkalmazások (ICQ, AOL Instant Messenger, MSN Messenger) szoríthatóak ésszerű korlátok közé, de a vállalatok és intézmények számára egyre fokozottabb jogi kockázatot jelentő filecserélő alkalmazások (Kazaa, Grokster, Morpheus és társaik) használata is tiltható.

Az IDC jelentésével egyidőben jelent meg a SurfControl vezető terméke, a WebFilter 4.5-ös verziója, melynek segítségével már akár Gigabit Ethernet hálózatok is szűrhetők, és minden eddiginél részletesebb menedzsment- és jelentéskészítési lehetőségek állnak rendelkezésre. Mint Nemes Dániel, a SurfControl magyarországi képviselője, a filter:max
stratégiai igazgatója elmondta, bár a SPAMek hazánkban még messze nem jelentenek akkora problémát, mint tőlünk nyugatabbra, az internet terjedésével és az e-mail címek "öregedésével" nálunk is egyre nagyobb költséget jelentenek a vállalatok, az egyének és a hálózati szolgáltatók számára. Ugyanakkor a hatékony internethasználatot lehetővé tevő alkalmazásokra már itthon is nagy szükség van, a filecserélők miatt jelentkező jogi kockázatok kezelése pedig a külföldi jogvédő szervezetek magyarországi tevékenysége nyomán a hazai vállalatoknak és intézményeknek is egyre inkább elengedhetetlen.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.