e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. august 17., wednesday 09:11

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

A biztonságos tartalom jövője

[e-megoldások] 2004 augusztus 18. 10:14 Pánczél Gábor (Forrás: The Register)

A kéretlen e-mail-ek tömege egyre nagyobb gondot jelent, ám a probléma végleges orvoslása még várat magára. A harc azonban olyannyira folyik ellenük, hogy az anti-spam termékek a biztonságos tartalom menedzsment szoftverek piacán vezető szerepet kapnak.

Az IDC piackutató felmérése szerint a kéretlen levelek elleni védekezés meghatározó lesz a következő években. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a biztonságos tartalom menedzsment szoftvereinek (SCM) bővülő piaca, mely az előrejelzések szerint 2007-ig 19%-os növekedés után elérheti a 6.4 milliárd dollárt is. Egyelőre a vírusok elleni küzdelem határozza meg a vállalatok biztonsági intézkedéseit, ám a spam-ek és egyéb szabályzások egyre nagyobb szerephez jutnak a biztonságos tartalom menedzsment technológiák bevezetésében. A spam-ek szűrése előreláthatólag a biztonságos üzenetküldés része marad, és nem válik külön piaccá. A kéretlen e-mail-ek problémája azért kap egyre nagyobb figyelmet, mert a kellemetlen kategóriát átlépve immár jogi és termelékenységi köröket is érint. A spam-ek kitűnő hátteret szolgáltatnak különböző alkalmazások vállalati rendszerbe való bekerüléséhez, akár érzékeny üzleti információk kiszivárgását is eredményezve. Az üzenetek biztonságát szolgáló termékek, - melyek magukban foglalják az anti-spam termékeket is - az SCM piac legkisebb, ám a 2003-2007 közötti időszakban leggyorsabban növekvő szegmense. A 2002-ben 236 millió dolláros szegmens 2007-re az 1.1 milliárd dollárt is elérheti az előrejelzések szerint. Az IDC a webes tartalom szűrésnek a második helyet jósolja a növekedés gyorsaságát rangsoroló listán, 893 millió dollárt érve el 2007-re. Az SCM piacának legnagyobb szegmense a vírusirtó szoftvereké, ám a vizsgált időszakban ez a leglassabb növekedéseel éri el a 4.4 milliárd dollárt 2007-re.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.