e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. july 23., tuesday 08:29

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Egy rendhagyó Digitális Középiskola tanévnyitója

[e-oktatás] 2004 október 1. 21:14 Sztrunga Erzsébet (munkatársunktól)

Mohácsi Béla, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium információs társadalom programokért felelős helyettes államtitkára részt vett a Digitális Középiskola Büntetés-végrehajtási Tagozatának megnyitóján Szirmabesenyőn, a Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetében.

A számítógéppel támogatott, on-line távoktatásos képzés során a tanulók az interneten keresztül kapott feladatok megoldásával és visszaküldésével egyéni ütemterv szerint sajátíthatják el a tananyagot, hogy ezt követően érettségi vizsgát tegyenek. A 19 fogva tartott mellett 30 dolgozó is részt vesz a képzésben. Az oktatás egy 20 munkaállomásos számítástechnikai laborban valósul meg. Az oktatáshoz szükséges digitális tananyagot a Miskolci Egyetem és az INNOCENTER Innovációs Központ közreműködésével a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanári kara írja meg és állítja össze, amelyek kiegészítő jelleggel kapcsolódnak a már kész és akkreditált középiskolai tankönyvekhez.

Szirmabesenyőn, a 2002. márciusában átadott felújított részlegben az intézet lakói részére személyiségük, szocializáltságuk, életkori sajátosságaik figyelembe vételével változatos programokat biztosítanak. Az intézet vezetése kiemelt figyelmet fordít az oktatásra, szakképzésre, valamint a készségfejlesztésre, a hiányzó alapismeretek pótlására. Az intézetben folyamatosan működik általános iskolai képzés, amely összevont osztályokban
történik. Az információs társadalom növekvő igényei, valamint a digitális távoktatás olyan távlatokat nyithatnak meg az intézmény lakóinak képzésében, amely hozzájárul ahhoz, hogy a felzárkóztatást követően jobb esélyekkel illeszkedjenek vissza a civil életbe. A kezdeményezés a középfokú oktatásban nemzetközileg is újszerűnek számít. Hasonló projektek bevezetésre kerültek már az Amerikai Egyesült Államokban.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.