E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=3514

Egy rendhagyó Digitális Középiskola tanévnyitója

[e-oktatás]
2004 október 1. 21:14

Sztrunga Erzsébet,  e-mail: esztrunga@e-kereskedelem.hu
(munkatársunktól)

Mohácsi Béla, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium információs társadalom programokért felelős helyettes államtitkára részt vett a Digitális Középiskola Büntetés-végrehajtási Tagozatának megnyitóján Szirmabesenyőn, a Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetében.

A számítógéppel támogatott, on-line távoktatásos képzés során a tanulók az interneten keresztül kapott feladatok megoldásával és visszaküldésével egyéni ütemterv szerint sajátíthatják el a tananyagot, hogy ezt követően érettségi vizsgát tegyenek. A 19 fogva tartott mellett 30 dolgozó is részt vesz a képzésben. Az oktatás egy 20 munkaállomásos számítástechnikai laborban valósul meg. Az oktatáshoz szükséges digitális tananyagot a Miskolci Egyetem és az INNOCENTER Innovációs Központ közreműködésével a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanári kara írja meg és állítja össze, amelyek kiegészítő jelleggel kapcsolódnak a már kész és akkreditált középiskolai tankönyvekhez.

Szirmabesenyőn, a 2002. márciusában átadott felújított részlegben az intézet lakói részére személyiségük, szocializáltságuk, életkori sajátosságaik figyelembe vételével változatos programokat biztosítanak. Az intézet vezetése kiemelt figyelmet fordít az oktatásra, szakképzésre, valamint a készségfejlesztésre, a hiányzó alapismeretek pótlására. Az intézetben folyamatosan működik általános iskolai képzés, amely összevont osztályokban
történik. Az információs társadalom növekvő igényei, valamint a digitális távoktatás olyan távlatokat nyithatnak meg az intézmény lakóinak képzésében, amely hozzájárul ahhoz, hogy a felzárkóztatást követően jobb esélyekkel illeszkedjenek vissza a civil életbe. A kezdeményezés a középfokú oktatásban nemzetközileg is újszerűnek számít. Hasonló projektek bevezetésre kerültek már az Amerikai Egyesült Államokban.


Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.