e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:58

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Német precizitás az on-line bankolásban is

[e-pénzügyek] 2004 november 13. 11:14 Erdőháti Nagy Modesta (munkatársunktól)

A német on-line és hagyományos bankok sokkal jobban oldják meg az ügyfeleikkel történő kommunikációt az e-mail és az internet segítségével, mint azt angol társaik teszik - derül ki a Kana ügyfélszolgálati szolgáltatásokkal foglalkozó cég felméréséből.

A kiküldött információ tartalma a legtöbb, de főként angol bank esetében problémásnak bizonyult. A tanulmány készítői próbaképpen ugyanazokat a kérdéseket tették fel különböző bankok weboldalán, telefonos ügyfélszolgálatán vagy e-mail-ben, ám a kapott válaszok hasonlósága csatornánként változott. A kért információ megadását illetően a német bankok tűntek a következetesebbnek, csatornától függetlenül ugyanazokat a válaszokat adva az esetek 62%-ában, míg az angol bankok esetében ez az arány 45% volt. Míg egy német bank következetes maradt a kiadott információ tekintetében, addig a legjobb eredményt elért angol bank is csak 67%-os teljesítményt nyújtott ebből a szempontból. A tanulmány szerint mindkét országra jellemző, hogy a legtöbb félreértés a bankok weboldaláról származó, valamint e-mail-ben kiküldött információk miatt történik, míg a legmegbízhatóbb forrásnak a telefonos ügyfélszolgálat bizonyul. A kutatók azt állítják, az angol bankok konzervatívak, és túlságosan a telefonos elérhetőségre korlátozzák az ügyfelekkel való kommunikációt. Az e-mail-ben feltett kérdésekre négy angol bank esetében is több, mint 2 napig kellett várni a válaszra, sőt egyes oldalakon még az e-mail-ben történő segítségkérésre sem volt lehetőség - írja a CRM Assist cikke.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.