e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2021. december 4., saturday 05:18

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Karácsonyi e-aggályok

[e-kereskedelem] 2004 november 18. 07:55 Szabó Gábor (Forrás: eMarketer)

A Business Software Alliance (BSA) jelentése szerint az Egyesült Államok fogyasztóinak 55%-a tervezi csupán néhány karácsonyi ajándék on-line beszerzését, míg a megkérdezettek 3%-a valamennyi ajándékot a világhálón kívánja megvásárolni.

Míg a Business Software Alliance amerikai felnőttek körében végzett novemberi felmérése szerint a válaszadók 3%-a az összes fa alá kerülő darabot az internet segítségével szeretné megvásárolni, addig 5%-uk az ajándékok nagyrészéhez jut ily módon tervei szerint. A megkérdezettek 55%-a mindössze néhány ünnepi darabot szeretne on-line beszerezni, míg 37% egyáltalán nem tervez on-line ajándékvásárlást 2003 karácsonyára.


A BSA tanulmánya az Ipsos Public Affairs szeptemberi, 1000 USA-ban élő fogyasztó megkérdezésével végzett felmérése alapján készült. Az interneten történő vásárlással kapcsolatos aggályokat illetően úgy tűnik, a fogyasztók (72%) leginkább attól tartanak, hogy on-line megadott adataikat harmadik félnek adják el. A megkérdezettek 66%-át webes adatbázisban tárolt személyes adatainak ellopása riasztja vissza az on-line vásárlástól, míg 63%-ot hitelkártyaszámának esetleges illetéktelen kezekbe kerülése tart vissza a neten való pénzköltéstől. A válaszadók 61%-a címét és egyéb személyes információit félti a továbbadástól, míg 57% a később kapott kéretlen e-mail-ek lehetősége miatt marad az off-line pénzköltésnél.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.