e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 20:03

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Az Egyesült Királyság "európaelső" az e-kereskedelemben

[e-kereskedelem] 2004 november 18. 09:57 Erdőháti Nagy Modesta (Forrás: vnunet)

Az Európai Unióban az Egyesült Királyság rendelkezik arányaiban a legtöbb e-kereskedővel, egy e-vásárlóra eső átlag 118 angol font összegű költés mellett. A Forrester eredményei alapján az ország az EU on-line értékesítéseinek 36%-át adja.

Az "európaelső" angolok után második helyen áll Németország, mely egymaga az EU e-kereskedelmi értékesítéseinek 27%-át adja. Ezek alapján az Egyesült Királyság és Németország együttesen az Unió on-line eladásainak közel kétharmadát biztosítja. Az angol eredmény azért lehet némileg meglepő, mert nem ebben az EU tagországban a legmagasabb az internetpenetráció, viszont itt a legtöbb az e-kereskedő. A Forrester által jósolt ünnepi kilátások a tavalyi 1.1 milliárd font összegű karácsonyi vásárlások kétszeresének elérésével kecsegtetnek. Az angol sikerek az elemzők szerint a kormány azon törekvésének köszönhető, mellyel Nagy-Britanniát vezető digitális gazdasággá kívánják tenni. Az internet-hozzáférések díja 2000 és 2001 között 61%-kal zuhant az országban, mely a személyi számítógép árak csökkenése mellett sokakat segített az on-line jelenléthez.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.