e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2018. october 23., tuesday 17:12

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Hol áll az on-line marketing?

[e-média] 2004 december 13. 07:54 Szabó Gábor (Forrás: eMarketer)

A Patrick Marketing Group jelentése szerint az Egyesült Államok marketing vezetői növekvő ráfordításokkal számolnak az eseménymarketingre költött pénzösszegeket illetően, a következő esztendőre vonatkozóan.

A Patrick Marketing Group 125 vezetőt kérdezett meg a 2004. évvel kapcsolatos várakozásaikról. A válaszadók többsége az elektronikus nagykereskedelem, vagyis a B2B területén tevékenykedik. Válaszaik alapján a megkérdezettek 50%-a véli úgy, nő a szemináriumokra és egyéb eseményekre fordított pénzösszeg 2004-ben, míg csupán 9%-uk számol csökkenéssel 2003-hoz viszonyítva. Az elektronikus hirdetésekre költhető keret emelkedését 48% valószínűsíti, míg 44% szerint nem történik változás a következő évben ezen a téren. A direkt mail esetében 42% jósol növekedést a költségvetés tekintetében, míg a public relations-t illetően ugyanez a válaszadók 35%-áról mondható csak el. Az egyéb on-line marketing kategória terén a megkérdezettek 40%-a vél növekedést a költségvetésben, ám 56% szerint nem történik változás 2004-ben. Legkevesebben - 20% - a nyomtatott anyagok költségvetésében számítanak pozitív változásra, míg a csökkenést ugyanilyen arányban valószínűsítenek a megkérdezettek.


Az on-line marketing jelentőségét egyre többen ismerik fel. A tanulmány szerint a megkérdezett vezetők 42%-a véli úgy, hogy az on-line marketing szerepe meghatározó a vállalkozás életében, míg csupán 20% véleménye szerint nem releváns tényező. A válaszadók 24%-a cégét nem sorolta a korai alkalmazkodók kategóriájába, ám ők is elismerik az on-line marketing fokozódó szerepét.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.