e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2021. december 4., saturday 05:45

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Franciaország az ENSZ-hez fordul

[e-média] 2004 december 12. 09:49 Pánczél Gábor (Forrás: Expatica)

Jean-Pierre Raffarin, Franciaország miniszterelnöke az Egyesült Nemzetek Szövetségét hívta segítségül az Információs Társadalomról tartott Nemzetközi Csúcstalálkozón. Az ENSZ-t olyan nemzetközi jogi szabályzás kialakítására és ellenőrzésére kérné, mellyel az internet igazgatása valósulhatna meg.

A december 10-12. között Genfben tartott, első világméretű Információs Társadalom Csúcstalálkozón (WSIS) Raffarin elmondta, hogy az információs társadalom új lehetőségeket kínál, ám mint minden technológiai forradalom, bizonytalansággal is jár. A miniszterelnök szerint olyan nemzetközi szabályzásra lenne szükség, melyre az állampolgárok számíthatnak. Franciaország számára az ENSZ a legfőbb nemzetközi jogi irányadó, mely a biztonság és fejlődés záloga. Mindez - a miniszterelnök szavai szerint - az információs társadalmat is érinti. Raffarin hozzátette, hogy a szabályzásnak olyan technikai kérdéseket is magában kell foglalnia, mint a webcímek jellemzői, illetve a domain-ek kezelése, ám ezek mellett a szellemi tulajdont is védenie kell. Raffarin szerint csak így garantálható a "hálózat biztonsága", és a "szólásszabadság tisztelete".

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.