e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 18:31

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Clearswift Spam Index novemberre

[e-megoldások] 2004 december 16. 09:43 Donka Attila (munkatársunktól)

A Clearswift, a biztonságos üzenetek, biztonságos korlátok és az elektronikus kommunikáció bevált gyakorlatának szállítója, bejelentette a hatodik "Spam Index" nyilvántartása eredményeit, amelynek célja a spam levelek természetének rövid, havi ismertetése.

Az egészségüggyel kapcsolatos spam mutatja a legnagyobb növekedést: a kéretlen levelek mintegy 50 százalékáért felelős, szemben a 2003. októberi 27 százalékos részesedéssel. Ez is tanúsítja a személyes problémákkal és fogyatékossággal küzdő személyeket célzó e-mail üzenetek hatékonyságát. Az e-mail ideális csatorna a Viagrához hasonló termékek értékesítésére, mivel egy bizalmas csatorna, és a vásárlók számára egy potenciálisan kínos orvosi vizsgálat elkerülését teszi lehetővé. Az ilyen levelek csaknem mindegyike az Egyesült Államokból érkezik, ahol a gyógyszerek on-line értékesítése hihetetlenül versenyképes a közgyógyellátás és a receptrendszer hiányának köszönhetően.

"Úgy tűnik, hogy az elküldött kéretlen levelek típusa hónapról hónapra változik," - magyarázza Alyn Hockey, a Clearswift kutatási igazgatója. "Minden egyes kategória folyamatosan növekszik vagy csökken, mint a hullámvasút, bár a pornográf spam mennyisége folyamatosan csökkenni látszik. E legújabb elemzés szerint a spamküldők arra próbálnak építeni, hogy az emberek a lehető legjobban szeretnének kinézni, és a legjobb formájukat szeretnék nyújtani a karácsonyi ünnepek alatt." Az eredmények a Clearswift által hetente megkapott kéretlen levelek ezrei, a forrásul szolgáló e-mail fiókok által generált spam és a Clearswift 16 millió felhasználója által továbbított levelek elemzésével készültek.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.