e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:56

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Mutasd az arcod...

[e-pénzügyek] 2004 december 16. 13:01 Pánczél Gábor (Forrás: Silicon.com)

Az Egyesült Királyság és Európa internetes bankjai arcfelismerő technológiával való kísérletre készülnek az Újévben. Az arcfelismerésre képes technológia az eddigi jelszavakat és PIN-eket váltaná fel az on-line bankoló ügyfelek azonosítására.

A technológia működését tesztelő résztvevők elsőként arcuk "biometriáját" regisztráltatnák, melyet vagy maga a személyi számítógép, vagy egy intelligens kártya tárolna. Kártyás megoldás esetén kártyaleolvasó hasonlítaná össze az arcokat, a PC-re kötött webkamera segítségével. A teszteket az OmniPerception nevű cég végzi, mely szerint a próbaműködéseket az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Hollandiában, és Németországban is megkezdik a következő év elején. Martin Gates, a cég marketing igazgatója elmondta, hogy a szoftver egyedi arc-biometriát generál, és olyan csalásokat is ki tud szűrni, melyek során videofilmet, vagy másolatot (modellt) használnak. A technológia alapja az emberi arc hihetetlen sokfélesége, melynek köszönhetően az egyéni azonosítás több pont alapján is lehetséges. Az elképzelés kétségtelenül magas szintű biztonságot jelent, ám nem tudni, a bankok hajlandóak lesznek-e állni a kivitelezés magas költségeit. A másik oldalon a felhasználók problémája jelenik meg, hiszen a technológia rendszerkövetelménye jelentős, régebbi számítógépeken pedig lehetséges, hogy nem is működik. Ezek tükrében néhány szakember szerint még pár évet várni kell a sikeres kivitelezés érdekében.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.