e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2021. december 4., saturday 05:20

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Számhordozhatóság - az eTel Magyarország felkészült

[e-megoldások] 2005 január 6. 11:44 Donka Attila (munkatársunktól)

Határidőre teljesíti az eTel Magyarország a hírközlési törvényben foglalt, a számhordozhatóság feltételeinek megteremtésére vonatkozó előírásokat. A cég az ehhez szükséges fejlesztésekről írt alá megállapodást a EuroMacc Kft.-vel.

A hírközlésről szóló 2001. évi XL. törvény - az uniós irányelvekhez igazodva - a verseny elősegítése és élénkítése érdekében elrendelte a vezetékes távbeszélő szolgáltatók számára a számhordozhatóság bevezetését abban az esetben, ha előfizetőjük szolgáltatót változtat földrajzi helyének megváltoztatása nélkül. A magyar kormány a 2004. január 1-től március végéig terjedő időszakot határozta meg a vezetékes távközlési szolgáltatók számára a számhordozhatóság kötelező biztosításának megoldására. A számhordozhatóság bevezetése az előfizető számára megszünteti a számváltozásból adódó hátrányokat, de megszűnteti a jelenlegi szolgáltatók helyzeti előnyét is az újonnan piacra lépő szolgáltatókkal szemben. Ezáltal élénkül a szolgáltatók közötti verseny, amely csökkenő árakat, és színvonalasabb szolgáltatás kínálatot eredményezhet az előfizetők számára.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.