e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:59

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Az országgyűlés könyvtárát is digitalizálják

[e-közigazgatás] 2005 március 18. 23:42 Buruzs Tamás (Forrás: Magyarország.hu)

Tapasztalatokkal segíti egymás munkáját az információs társadalom építésében az Országgyűlés Hivatala és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá a Parlamentben Mandur László, az Országgyűlés alelnöke és Kovács Kálmán informatikai miniszter.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium csütörtökön tapasztalatcseréről kötött megállapodást az Országgyűlés Hivatalával, a dokumentumot Kovács Kálmán miniszter és Mandur László, a parlament alelnöke írta alá az országházban. A megállapodás szerint az OH közigazgatási tapasztalatokkal támogatja a Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) eDemokrácia és eKözigazgatás programjainak megvalósítását, illetve segíti az informatikai tárcát az elektronikus archiválással kapcsolatos jogalkotásban. Az IHM cserébe átadja a projektek végrehajtása során felhalmozódott tapasztalatokat, a hivatal munkatársai pedig részt vehetnek az eDemokrácia és eParlament témákat érintő MITS projektek tervezésében.

Kiállítás Nagy-Britannia elektronikus kormányzatáról

A Parlamentben csütörtökön megnyílt az e-kormányzat (e-government) kiállítás is, amelyen Nagy-Britannia elektronikus kormányzati szolgáltatásait ismerhetik meg a látogatók. Az e-governmentel kapcsolatos kiadványok, publikációk és más dokumentumok a kiállítás után az országgyűlés könyvtárába kerülnek.

Megtiszteltetés, hogy a parlamenti demokrácia úttörőjének számító Nagy-Britannia mutatja be a kormányzati munka elektronikus változatát - mondta a megnyitón Kovács Kálmán. Az informatikai miniszter kiemelte, hogy az eParlament program keretében digitalizálják és az interneten közzéteszik a parlamenti könyvtár dokumentumait.

A hivataloknak kell alkalmazkodniuk az emberek igényeihez

Az elektronikus kormányzati szolgáltatások az indulásuk utáni egy-két évben nem hoznak nagy áttörést az ügyintézésben, ezért a kormányok legfontosabb feladata, hogy az állampolgárokban tömegesen ébresszék fel az érdeklődést az e-ügyintézés iránt - mondta előadásában Andrew Pinder, Nagy-Britannia e-kormánybiztosa. A szakértő szerint a hivataloknak ugyanúgy alkalmazkodniuk kell a fogyasztói - jelen esetben állampolgári - igényekhez, mint ahogy a kereskedelmi szektor teszi. - írja a Magyarország.hu cikke.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének




Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.