e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2018. december 12., wednesday 23:38

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Intel - vízió a digitális életformáról

[e-gazdaság] 2005 március 19. 23:50 Pánczél Gábor (munkatársunktól)

A CeBIT-en -a világ legnagyobb számítógépes szakkiállításán- az Intel felvázolta vízióját a digitális életformáról.

"A digitális otthon ötlete messze túlmutat a négy falon és a puszta szórakoztatáson." - hangsúlyozta Christian Morales, az értékesítési- és marketingosztály vezető-helyettese és az Intel társ-ügyvezető igazgatója. A digitális otthonról alkotott elképzelésünk lényege, hogy bármilyen eszközről, bárhonnan és bármikor hozzáférhetővé váljanak a digitális tartalmak, és azok ne csak szórakozásra, hanem tanulásra, munkára és kommunikációra is használhatók legyenek. Az eszközöknek könnyen használhatónak kell lenniük. A digitális otthon egyszerű használhatóságáért folytatott elkötelezettsége miatt az Intel a "Digitális Otthon Munkacsoport" (DHWG) egyik alapító tagjává vált. A több, mint száz vezető számítógép- és háztartási elektronikai készülék gyártó céget tömörítő egyesület a digitális otthon készülékeire vonatkozó szabványok és tartalmak kifejlesztésével foglalkozik. A DHWG szabványok használatával a különböző gyártók gépei csatlakoztathatók lesznek egymáshoz és képesek lesznek zenei tartalmak, videó, fotó és adatcserére. Az információcsere -az adott eszköz funkciójától és a környezettől függően- vezeték nélkül, újabb illetve már elismert rádiótechnológia segítségével - például Wireless LAN-nel, Bluetooth technológiával, GPRS-szel és UMTS-sel- történik. Az Intel különböző bizottságoknak (szabványügyi testületeknek) tagja azzal a céllal, hogy segítsen áthidalni az új technológiával kapcsolatos kezdeti nehézségeket. "Számunkra a legfontosabb a minőség., hiszen a felhasználó - függetlenül attól, hogy éppen melyik eszközt használja - a lehető legjobb minőségű élményt várja el." - hangsúlyozza Morales.

A digitális autó

A Cebit keretében az Intel bemutatja a digitális autó prototípusát, hogy ezáltal is demonstrálja, hogyan terjednek el a digitális tartalmak az élet egyéb területein is. Az autót a mobil irodának alakították ki, s a fejlesztések során együttműködtek a BMW-vel és a Hewlett-Packarddal -amely utóbbi a hardware-t és a software-t biztosította-, valamint az Oracle-vel, amely cég a háttértároló megoldásokat biztosította Az autó olyan felhasználóknak készült, akik a technológia előnyeit útközben is ki szeretnék használni. A BMW 7 széria prototípus rendszerének alkotóelemeit diszkréten a jármű belsejébe építették. Az Intel Centrino mobil technológiáján alapuló asztali számítógép technológiai szempontból az autó központi helyét foglalja el és egy nyomtató és egy faxgép tartozik hozzá. Az autó GPRS és UMTS mobil telefon technológiával, WLAN-hozzáférési ponttal is felszerelt, amely utóbbi folyamatos internetkapcsolatot tesz lehetővé.

A Digitális Otthon megoldásai

Az Intel nem csupán a digitális otthonról alkotott vízióját mutatja be, hanem azt a technológiát is, amelynek segítségével ez megvalósíthatóvá válik. Az új Intel Pentium 4 processzor technológiával a futurisztikus digitális otthon valósággá válhat. Az "Alderwood" és a "Grantsdale" fedőnevű chipszettek még jobb tulajdonságokat kölcsönöznek az Intel Pentium 4 processzoroknak. A "Grantsdale" az ígéretes, "Dual Independent Display" technológiával van ellátva, amely egyszerre két különböző képet mutat két képernyőn. Mindkét chip szett a gyors DDR2-memóriát támogatja. A Grantsdale alapú számítógépek "Vezeték Nélküli Hozzáférési Pontként" is szolgálhatnak.

Szórakoztató PC

Az Intel a szórakoztató PC-k új vonulatát is felvázolta. Egy szórakoztató PC-t kifejezetten digitális zenei tartalmak, videó lejátszására, fotó nézegetésre és szerkesztésre vagy játékkonzolként való felhasználásra fejlesztettek ki. A vezeték nélküli házban tárolt tartalmak egyéb eszközökre való átvitelére is alkalmas. TV vevővel, csendes hűtéssel és a szükséges adapterekkel vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a Hi-fi készülékhez és a televízióhoz való csatlakozást. A készülék távirányítóval is működtethető. "A szórakoztató PC-k különböző eszközök tulajdonságait egyesítik, s ezáltal jelentősen leegyszerűsítik a digitális életforma elterjesztését." - hangsúlyozza Kevin M. Corbett, a Desktop Platforms Group elnökhelyettese és főtechnológusa.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.