e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. july 3., sunday 09:30

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Sokba fognak kerülni...

[e-megoldások] 2005 március 30. 09:39 Pánczél Gábor (Forrás: ZDNet)

A kéretlen e-mail-ek 85 milliárd euróba fognak kerülni az európai vállalatoknak a következő négy év során - derül ki a Radicati Group elemző cég jelentéséből.

Az európai e-mail piacról szóló tanulmány előrejelzése szerint a kéretlen levelek és vírusok óriási terheket rónak a vállalatokra a következő esztendőkben. A becslések alapján 2004-ben az európai e-mail-ek 46%-a lesz spam, mely arány 2008-ra 71%-ra növekedhet. Ez év végére a spam-ek által okozott anyagi kár 9.200 millióra rúg majd, átlagosan 75%-kal emelkedve évenként. A spam-ek miatt az IT döntéshozók egyre nagyobb, szélessávot és tárhelyet érintő beruházásokra kényszerülnek - az anti-spam termékek megvásárlásán kívül. A munkahelyi termelékenységet is kedvezőtlenül befolyásoló kéretlen levelek ellen az Európai Unió tavaly vezetett be egy irányelvet, mely tiltja a kéretlen levelek feladását, amennyiben a címzett nem áll üzleti kapcsolatban a feladóval. A Radicati Group a vírusok által okozott károk növekedését is valószínűsíti - 9.000 millió euró 2004 végére, mely 2008-ra a 30.000 millió eurót is elérheti.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.