e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:55

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Joga van a hatóságoknak elolvasni az e-mailjeinket?

[e-közigazgatás] 2005 augusztus 30. 21:20 Sipos Nikoletta (munkatársunktól)

Ausztráliában egy új szövetségi törvény mostantól lehetővé tenné, hogy a hatóságok a magán jellegű e-maileket mindenféle figyelmeztetés és engedély nélkül megnézzék. A civil szervezetek aggodalmukat fejezték ki.

A törvény, melyről a napokban tárgyal a Szenátus, több kormányzati szerv számára engedélyezné a hozzáférést a magán elektronikus levelekhez, hangpostákhoz illetve sms-ekhez. A jelenlegi szabályozás szerint ezt csupán súlyos bűncselekmény alapos gyanúja esetén illetve akkor tehetik meg, ha van rá különleges engedélyük.

Egy online szervezet az Electronic Frontiers Australia (EFA) szerint fennáll annak a veszélye, hogy esetenként mindenféle ok nélkül beleolvassanak a hatóságok a levelekbe, mely súlyosan sérti a magánjogokat. Szerintük az e-mailek, a hangüzenetek illetve az sms-ek ugyanúgy az emberek magánéletéhez tartoznak, mint a telefonbeszélgetések, így ugyanolyan törvényeknek kellene rájuk vonatkoznia.

A törvénytervezet már ugyan kétszer megbukott, de most úgy tűnik, hogy az a párt is támogatja, mely eddig ellenezte. Feltételeik, hogy a rendelkezés csupán 12 hónapig marad érvényben, és egy független szervezet részletes jelentést készít hatásairól. Az aggódók azonban még így is hibás döntésnek tartják az új törvényt.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.