e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:58

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Orosz bűnözők kémkednek az on-line bankok ellen

[e-pénzügyek] 2005 augusztus 30. 21:43 Pánczél Gábor (Forrás: telegraph.co.uk)

Az elmúlt napokban nyolc on-line bank ügyfeleit figyelmeztették, hogy kifinomult módszerekkel figyelik és próbálják feltörni számlájukat.

Többek között olyan neves angol bankokat ért támadás, mint az Abbey, a Barclays vagy a Lloyds. Egy rosszindulatú Tofger BG nevű program vette célba a
pénzintézeteket és próbálja megszerezni az ügyfelektől a hozzáférési kódókat.

Az események mögött orosz bűnözők állnak. Pénzt próbálnak átirányítani brit számlákról oly módon, hogy a számítógépeket "trójai programokkal" fertőzik meg, melyek titokban rögzítik a felhasználók által leütött billentyűket, ha egy bank oldalára látogatnak. Ezután a bizalmas adatokat elküldik egy Oroszországban regisztrált internetes oldalra, így lehetővé téve, hogy a hackerek hozzáférjenek a bankszámlákhoz.

A nem megfelelően védett számítógépek e-maileken keresztül vagy internetes letöltések során fertőződhetenek meg. Biztonsági szakemberek már azonosították a Tofger BG vizsgálata során azokat a bankokat, melyeket támadás ért, azonban azt még nem tudni, hogy vannak-e károsult ügyfelek.

A program sajátossága, hogy csak akkor lép működésbe, ha ténylegesen ellátogat a felhasználó egy bank honlapjára. Ekkor kezd információt gyűjteni a számla adatairól és a kódokról.

A biztonsági szakemberek szerint a legnagyobb problémát az okozza, hogy az ilyen jellegű támadásokat elkövető bűnözők folyamatosan taktikát változtatnak, így nehéz ellenük a védekezés.

Az on-line bankok használóinak tisztában kell lenniük azzal, hogy előfordulhat, hogy a világ másik feléről kirabolják őket miközben biztonságos karosszékükben üldögélnek otthon.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.