e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2021. december 4., saturday 05:17

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Intel - harmadik negyedéves várható eredmények

[e-gazdaság] 2005 szeptember 3. 23:40 Pánczél Gábor (munkatársunktól)

Az Intel becslései alapján a harmadik negyedév bevétele 8,3 milliárd és 8,6 milliárd dollár közé esik majd, a korábbi 8,6-9,2 milliárd dollár helyett.

A harmadik negyedéves bruttó nyereséghányad hozzávetőlegesen 58%-os lesz, néhány százalékpont eltéréssel, a korábbi 60%-os becslésekkel szemben. A 2004-es évre jósolt bruttó nyereséghányad 58% és 60% közé várható majd, a korábbi 60%-hoz képest.

A harmadik negyedév kiadásait jelenleg 2,4 milliárd dollárra becsülik, a korábbi 2,5 milliárd dolláros szinthez képest. A harmadik negyedév adószázaléka hozzávetőlegesen 29,5% lesz, amely a korábbi 31%-os szint alatt van. Ugyanez a negyedik negyedévben várhatóan 30,5 % lesz.

Jelen várakozások a szeptember 25-én véget érő negyedévre vonatkoznak.

Az Intel architektúra termékek iránt világszerte alacsonyabb volt a kereslet; a kommunikációs termékekből származó bevételek is alacsonyabbak a korábban vártnál, elsősorban a flash memóriák szállítási szintjeinek csökkenése miatt.

Az Intel termékek iránti keresletet, mely hatással van a bevételekre, a bruttó nyereséghányadra és a költségekre, elsősorban a gazdasági és üzleti körülmények, a számítástechnikai és kommunikációs iparág trendjei befolyásolják. A jövedelmet és a nyereséghányadot elsősorban a chip architektúra és gyártási technológiák, a szoftverkompatibilis mikroprocesszorok versenye, az árazási metódusok és más versenyfaktorok befolyásolják.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.