e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2021. december 4., saturday 04:26

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Bezárták a hamis on-line bankot

[e-pénzügyek] 2005 szeptember 7. 15:26 Sipos Nikoletta (Forrás: globetechnology)

Az Egyesült Államok szövetségi felügyelői zártak be egy hamis internetes bankot. A bank székhelye állítólag a Utah állam határán fekvő, mindössze tíz lelket számláló Bedrock nevezetű városkában volt.

A szövetségi számvevőszék állítása szerint az első Bedrocki Nemzeti Bank letéti számlákat, befektetéseket, hitel- és bankkártyákat ajánlott ügyfeleinek. A bank bejelentett címe - 7729 S. Granite Ave - azonban a bedrocki postás szerint nem létezik.

A felügyelők szerint nem nyilvánvaló, hogy a weboldalt csupán viccnek szánták, talán a Frédi és Béni című nagysikerű rajzfilm kitalált városára utalva, vagy személyes információkat próbáltak így szerezni. Kevin Mukri, a számvevőszék szóvivője szerint igen sok a csaló, akik általában mind ugyanarra törekszenek: minél több személyes információt és számlaszámot szeretnének begyűjteni. A weboldalt valószínűleg hamis néven regisztráltatták.

Bedrockba, mely valójában egy régi bányászváros, még ma is rengeteg levél érkezik Frédi és Vilma Flintstone és barátaik Béni és Irma számára. Azonban a postás mindig visszaküldi: kitalált rajzfilmfigura a címzett felirattal.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.