e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. august 23., friday 09:58

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Az EU új tanácsadó portált indít

[e-közigazgatás] 2005 szeptember 8. 09:15 Sipos Nikoletta (munkatársunktól)

Az Európai Bizottság "Párbeszéd az állampolgárokkal" címmel új portált indított. Az oldal mind a húsz hivatalos nyelven elérhető, célja pedig, hogy világos információt nyújtson a tagállamok állampolgárainak az EU belső piacával kapcsolatos jogokról és lehetőségekről.

Az oldalon az európai úniós jogok tíz részterületéről olvashatunk útmutatókat, és több mint 1300 nyomtatható többnyelvű tájékoztatót, melyek gyakorlati tanácsokkal szolgálnak. Ha az érdeklődő esetleg nem találja meg azt az információt amit keres, vagy kérdése van bármely szemszögből az úniós szabályozással kapcsolatban, akkor telefonon vagy e-mailben kérhet tanácsot az on-line elérhető Állampolgárok Tanácsadó Szolgálatától. A személyes segítség szintén mind a 20 hivatalos nyelven igénybe vehető.

Fritz Bolkestein, a Bizottság egyik tagja szerint az új weboldal, a modern technológia lehetőséget teremt az embereknek arra, hogy jogaikból előnyt kovácsoljanak. A szolgáltatás mindezt a saját anyanyelvükön nyújtja nekik.

Az új portálon helyet kapott több az EU jogokkal és lehetőségekkel kapcsolatos téma: például az élet, a munka, a tanulás és az utazás más EU országokban; temékek és szolgáltatások adása és vétele az EU-n belül; egyenlő esélyek elve; adatvédelem; határokon átnyúló vitás anyagi szolgáltatások rendezése, valamint egy külön szekcióban olvashatunk összefoglalót a munka szabad áramlásáról az új tagállamok esetében.

Ha valakinek ennél speciálisabb, jobban körülhatárolható információra van szüksége, az oldalon találhat mind a 15 régi tagállamról körülblül 1300 nemzeti tájékoztatót. Ezek angolul, németül, franciául és az érintett ország nyelvén érhetőek el. A felhasználó kiválaszt először egy szektort, mint például a foglalkoztatás, fogyasztóvédelem vagy tanulás egy másik tagállamban, majd ezek után olyan jobban meghatározott témák közül választja ki a megfelelőt, mint például "hogy találjak munkát", "hogyan kell bankszámlát nyitni" vagy "felsőoktatás". Az oldal európai szintű és az adott ország vonatkozó szabályozásáról jelenít meg információt, ezen kívül pedig gyakorlati tippekkel is szolgál.

Megtudhatunk még rengeteg hasznos telefonszámot, e-mailcímet, on-line információforrások címét a tagállamokban, így a kapott tanácsokat felhasználva az érdeklődő akár egyből cselekedhet is. Szintén megtaláljuk más az Európai Bizottság által üzemeltetett hasonló tanácsadó szervezet és információs oldal címét, telefonszámát is.

A szolgáltatás mind a 25 tagállamra kiterjed, mind a 20 hivatalos nyelven elérhető, azonban még fejlesztés alatt áll. A bizottság reményei szerint nemsokára a nemzeti szervekkel együttmőködve még több információval szolgálnak majd, és a praktikus tanácsokat tartalmazó speciálisabb témájú információs oldalak is elérhetőek lesznek az új tagállamokra vonatkozóan és azok hivatalos nyelvén is.

A szolgáltatás a következő címen érhető el: http://europa.eu.int/citizensrights/ .

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.