e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. august 23., friday 09:56

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Új kampány a gyerekek biztonságáért az interneten

[e-közigazgatás] 2005 szeptember 15. 22:22 Sipos Nikoletta (Forrás: The Register)

Paul Goggins brit belügyminiszter ma kijelentette, hogy szeretné ha Nagy Britannia lenne a gyerekek számára a világon a legbiztonságosabb ország mind on-line, mind off-line. Bejelentette, hogy új kampányt indítanak az on-line gyermekbiztonság elősegítésére.

A Konferencia az Internet és Mobileszközök Biztonságáról című rendezvényen Goggins azt mondta, hogy bár a technológia sok értékes szolgáltatáshoz nyújt hátteret, sok kockázatot is magában hordoz. Amellett érvelt, hogy a szervezeteknek együtt kellene dolgoznia azon, hogy jobban meghatározhassák milyen feladatok előtt állnak pontosan, és sikerüljön elérniük hogy az internet a gyermekek számára biztonságosabbá váljon.

A Task Force on Child Protection on the Internet névre hallgató gyermekvédelmi szervezet 2001-ben alakult, célja, hogy az internet pedofil célokra való használatát megakadályozza, különös tekinettel a chat-szobákban áldozatul eső gyermekekre. A belügyminiszter őket idézve megemlítette, hogy rendkívül veszélyesek a chat-szolgáltatások, és a web alapú szolgáltatások egy része. Tapasztalataik szerint az internet biztonságát és a felhasználók védelmét csak a szolgáltatókkal együttműködve lehet megteremteni.

Egy közelmúltbeli felmérés eredménye azt sugallja, hogy a gyerekek igen jól értik, hogyan működik az on-line világ: 94 százalékuk tudta, hogy az interneten tud úgy tenni mintha valaki más lenne, 89 százalékuk pedig tisztában volt azzal, hogy egy chat-szobában megismert idegennek nem szabad a valós elérhetőségét megadnia.

Ennek ellenére Goggins szerint a gyerekek veszélynek teszik ki magukat. Arra figyelmeztetett, hogy ahogy a kommunikációs technológia fejlődik, úgy nő majd a lehetősége annak, hogy rossz célra használják. A jelen és jövőbeli veszély kezelésére a kormány egy új figyelemfelkeltő reklámhadjáratba kezd a következő hónapban, mely egyenesen a gyerekeket célozza, mikor on-line vannak.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.