e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. february 22., friday 10:28

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

On-line bankolókból élnek a csalók

[e-megoldások] 2005 október 8. 08:06 Szabó Gábor (munkatársunktól)

A bankok weboldalainak "klónozása" - visszaélés végett - meglehetősen nagy népszerűségnek örvend az utóbbi időben. A figyelmeztetések ellenére azonban a felhasználók nagy része még a legalapvetőbb biztonsági óvintézkedéseket sem teszi meg.

Ki ne kapott volna már e-mailt egy-egy nagyobb banktól, melyben biztonsági okokból számlainformációk begépelésére kérik a Kedves Ügyfelet? Az eredetinek tűnő e-mailben még linket is találunk, melyre kattintva a bank hivatalos honlapjának pontos másán találjuk magunkat. A "klón-honlap" üzemeltetői azonban pontosan arra várnak, hogy a gyanútlan számlatulajdonosok begépeljék adataikat a hamis oldalon, s ők a frissen szerzett információ birtokában leszipkázhassák a számlán található pénzt. A trükk nem új, az óvatosságra intő szózatokról nem is beszélve. Ennek ellenére az Egyesült Királyság-beli APACS felmérése szerint sok felhasználó egyáltalán nem is próbálja megvédeni önmagát és számláját az on-line banki csalások ellen. A kutatás eredményei szerint az ügyfelek 4%-a habozás nélkül megadja személyes, illetve számlájára vonatkozó adatait, csupán 28%-uk jár utána, lehet-e hinni az e-mailben írtaknak, míg az ügyfelek kétharmada dönt úgy, hogy tudomást sem vesz az ilyen levelekről. Biztonság tekintetében a válaszadók negyede ismerte el, hogy on-line bankolásra használt gépén nincsen hatékony vírusirtó, míg tíz felhasználó közül négy tűzfalat sem használ a számítógépén - írja a Business Europe cikke.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.