e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 18:57

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Vigyázat a leiratkozással!

[e-megoldások] 2005 október 7. 10:32 Pánczél Gábor (Forrás: ZDNet)

A biztonsági megoldásokat szállító MessageLabs a spam e-mailekben található "leiratkozás" link veszélyeire hívja fel az internetezők figyelmét. A cég számos olyan kéretlen levélre bukkant, melyben a leiratkozás link szolgál behatolási pontként a címzett gépére.

A kéretlen levelek feladóinak legújabb meglepetése a spam-ekben elhelyezett leiratkozási (opt-out) link. A "click here to remove", vagyis a leiratkozás lehetőségével csábító link egy olyan weboldalra irányítja a jóhiszemű felhasználót, ahol gépe rosszindulatú kódokat kísérel meg letölteni. Az említett link eredménye lehet egy EXE file letöltése, mely művelettel a gyanútlan internetező gépe a spam feladóinak irányítása alá kerülhet. Nem tanácsos tehát a "click here to remove" link csábításának engedni, hiszen gépünk onnantól kezdve illetéktelenek által kontrollálható, és bármikor újabb rosszindulatú kódokkal "gazdagítható".

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.