e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2021. december 4., saturday 05:29

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Az Avaya felvásárolta a Tenovist

[e-gazdaság] 2005 október 7. 23:34 Donka Attila (munkatársunktól)

Jelentős tőkekoncentráció történt az európai telefon- és hálózatintegrációs piacon. Az egyik meghatározó, IP telefóniával is foglalkozó német Tenovis céget felvásárolta az amerikai Avaya Inc. A tranzakció összege 370 millió dollár, de az Avaya átvállalta a cég 275 millió dolláros adósságát is.

A hamburgi székhelyű Tenovis neve elsősorban call- és contact centerek, ügyfélkezelő rendszerek, és hálózatok révén vált ismertté Európában, míg Magyarországon elsősorban a telefónia piac meghatározó szereplője. A cégnek működik irodája Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban és Hollandiában is. Hazánkban a Tenovis termékeket a Robert Bosch Kft. képviseli. Az Avaya - közel 100 fővel - közvetlenül, hangsúlyosabban van jelen a magyarországi piacon - a hazai csapat a helyi működés mellett egy európai támogató központot is üzemeltet itthonról. A Tenovis hazai képviseletéről az illetékes versenyhatóságok döntése, illetve a közgyűlés egyetértő szavazata után lehet majd többet megtudni. Az biztos, hogy a két cég fúziója erősíti majd az Avaya magyarországi helyzetét is, hiszen a cél itthon is a piacvezető szerep erősítése mind a contact center, mind az IP telefónia területén.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.