E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4200

A NIIFI nemzetközi GRID projektekbe kapcsolódik be

[e-semények]
2005 október 14. 18:10

Donka Attila,  e-mail: adonka@e-kereskedelem.hu
(munkatársunktól)

A Sun Microsystems a 2004. júniusában megtartott HPTC (High Performance Technical Computing) konferencián "HPTC&GRID Center of Excellence" néven együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Irodával (NIIFI).

Az együttműködés keretein belül a NIIFI - egyedüli magyarországi szervezetként - bekapcsolódhat a Sun által vezetett és más nemzetközi GRID kutatási projektekbe, amely jelentős hozzáadott értéket képviselő tevékenységek magyar meghonosítására teremt majd lehetőséget. Az együttműködés megkötését a felek az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, a Magyar Tudományos Akadémia és a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal magas rangú képviselőivel közösen 2004. október 13-án egy fogadás keretében ünnepelték meg.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.