E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4217

Tajvané az e-kormányzati első hely

[e-közigazgatás]
2005 október 20. 10:39

Pánczél Gábor,  e-mail: gpanczel@e-kereskedelem.hu
(munkatársunktól)

Tajvan büszkélkedhet a legjobb e-kormányzati teljesítménnyel - derül ki a Brown University tanulmányából, mely 198 ország e-kormányzati ténykedése között állít fel sorrendet.

A felmérés ez év június, július, és augusztus havában zajlott, és nem kevesebb, mint 1935 kormányzati weboldal meglátogatása alapján készült. Az e-kormányzati rangsor felállítása számos szempont figyelembevételével történt, így értékelték az egyes kormányzati oldalak on-line szolgáltatásainak számát, az adatvédelmi és biztonsági szempontokat, valamint a fogyatékosok számára lehetővé tett hozzáférést. Ezek alapján a lista első helyén Tajvan áll, míg a dobogó második fokán a tavaly még első helyezett Szingapúrt találhatjuk. A képzeletbeli bronzérmet az Egyesült Államok veheti át, nyomában Kanadával a negyedik helyen. Az előző évben 95. helyen álló Írország idén a lista 34. helyére ugrott, míg Nagy-Britannia a 14. a rangsorban, 7 helyet csúszva vissza az előző esztendőben megszerzett 7. helyezéséhez képest - olvashatjuk a 1to1 cikkében.

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.