e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. february 22., friday 10:18

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Az affiliate programok világa

[e-kereskedelem] 2005 október 21. 08:03 Szabó Gábor (munkatársunktól)

Az affiliate program az internetes marketing egyik formája. Helyesen használva rendkívül jövedelmező lehet, helytelen használat mellett azonban egy árva fillért sem hoz a konyhára. Lássuk, hogyan kerülhetjük el az utóbbi lehetőséget!

Az affiliate programok lényege, hogy egy website tulajdonosa akkor fizet jutalékot partnereinek, ha a partner oldalán elhelyezett linkre kattintva jut el egy látogató az adott weboldalra, és ott fizetős ügyféllé válik. Amennyiben affiliate link elhelyezését tervezzük weboldalunkon vagy hírlevelünkben, ügyeljünk arra, hogy az affiliate termék kapcsolódjon saját oldalunk tartalmához. Ha saját vállalkozásunk profiljához nem illeszthető a termék, akkor garantáltan csak az időnket pazaroljuk. Fontos, hogy személyesen is megismerkedjünk az affiliate termékkel, mielőtt saját látogatóinknak ajánljuk. Ha ugyanis a termék történetesen hajítófát sem ér, egyúttal saját magunkat is lejáratjuk vele.

Ne várjunk néhány hét alatt anyagi csodát az affiliate linkektől, inkább türelmesen válogassuk ki azokat, melyeket jövedelmezőségük miatt érdemes megtartani oldalunkon. Célszerű több, kisebb összeget hozó affiliate linknek otthont adni, s meg fogjuk látni, hogy sok kicsi valóban sokra megy. Az ilyen programok nagy előnye, hogy nem kell ügyfelekkel, kiszállítással, fizettetéssel, vagy bármilyen adminisztrációs feladattal foglalkozni, hiszen mindezt a termék eladója végzi. Az affiliate linkeket oldalukon elhelyező partnerek csupán forgalmat irányítanak, mely sokszor nem könnyű, de legalább egyetlen feladat - írja a The Trader Online cikke.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.