e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2021. december 4., saturday 05:46

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Tévézés mobilon

[m-gazdaság] 2005 október 26. 10:38 Pánczél Gábor (Forrás: vnunet)

A TV-függőknek hamarosan akkor sem kell lemondaniuk szenvedélyükről, ha nincsenek televízió közelében. A Texas Instruments (TI) ugyanis olyan chipet fejlesztett ki, melynek segítségével a mobiltelefonon való tévézés is lehetséges.

A Hollywood kódnéven futó chip a vezeték nélküli iparág első olyan önmagában álló chipje, mely műsorsugárzási jelek vételére képes. A chip új, specifikusan mobiltelefonokra kifejlesztett infrastruktúra használatával "varázsolja" a digitális adást a mobiltelefonok kijelzőjére. A chip segítségével a felhasználók valós idejű, magas színvonalú TV-adást élvezhetnek a mobilkészülékükön. A Hollywood chip a digitális TV-hez kapcsolódó, leginkább elterjedt szabványokat támogatja, mely egyrészt az európai - ám várhatóan Észak-Amerikában is elterjedő szabvány -, másrészt a Japánban kifejlesztett megoldás. A várakozások szerint a szabványokat támogató hálózatok a jövőben műsorszolgáltatáson kívül interaktív TV-vel, illetve menürendszerekkel is bővíthetik szolgáltatásaik körét.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.