E-kereskedelem online
http://e-kereskedelem.hu/news.php?id=4233

Tévézés mobilon

[m-gazdaság]
2005 október 26. 10:38

Pánczél Gábor,  e-mail: gpanczel@e-kereskedelem.hu
(Forrás: vnunet,  http://www.vnunet.com/)

A TV-függőknek hamarosan akkor sem kell lemondaniuk szenvedélyükről, ha nincsenek televízió közelében. A Texas Instruments (TI) ugyanis olyan chipet fejlesztett ki, melynek segítségével a mobiltelefonon való tévézés is lehetséges.

A Hollywood kódnéven futó chip a vezeték nélküli iparág első olyan önmagában álló chipje, mely műsorsugárzási jelek vételére képes. A chip új, specifikusan mobiltelefonokra kifejlesztett infrastruktúra használatával "varázsolja" a digitális adást a mobiltelefonok kijelzőjére. A chip segítségével a felhasználók valós idejű, magas színvonalú TV-adást élvezhetnek a mobilkészülékükön. A Hollywood chip a digitális TV-hez kapcsolódó, leginkább elterjedt szabványokat támogatja, mely egyrészt az európai - ám várhatóan Észak-Amerikában is elterjedő szabvány -, másrészt a Japánban kifejlesztett megoldás. A várakozások szerint a szabványokat támogató hálózatok a jövőben műsorszolgáltatáson kívül interaktív TV-vel, illetve menürendszerekkel is bővíthetik szolgáltatásaik körét.

Kapcsolódó cikkekCopyright © 2001. e-media.hu Internet Media Szolgáltató Kft.
Az e-media.hu Kft. hozzájárul a publikált anyagok átvételéhez az e-kereskedelem online mint forrás megjelölésével. A forrásmegjelölésnek tartalmaznia kell offline médiumban az e-kereskedelem online nevét és a www.e-kereskedelem.hu webcímét, online médiumban ezeken felül a webcímére mutató linket.