e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. september 15., sunday 19:04

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Csábító orosz mobilpiac

[m-gazdaság] 2005 október 28. 10:35 Pánczél Gábor (Forrás: c|net)

Az országban uralkodó korrupció és bizonytalanság miatt Oroszország nem elsődleges célpont a külföldi tőke számára. Ennek ellenére néhány nyugati cég hatalmas lehetőséget lát az orosz mobilpiacban.

Az orosz népesség közel 60%-a még nem rendelkezik mobiltelefonnal, noha az orosz mobilpiac növekedésének üteme gyorsaság tekintetében második a világon. Az ország nagy mobilszolgáltatói az ügyfelekért folyó harcot a vidéki lakosságra is ki kívánják terjeszteni, s ebben nagy valószínűséggel a nyugati befektetők pénze is segítségükre lesz. Az orosz piac növekedése igencsak szembetűnő: míg 1999-ben a népesség 1%-a rendelkezett mobiltelefonnal, addig 5 évvel később már Moszkva és Szentpétervár lakosainak 90%-a használt mobiltelefont - külföldi befektetések eredményeképp. Az orosz mobilszolgáltatók összesített árbevétele 2004. első felében 58%-kal volt magasabb az előző évihez képest, s ez év végére várhatóan eléri a 7.6 milliárd dollárt. A mobiltelefonnal nem rendelkező lakosok között szép számmal akadnak olyanok is, akiknek nemhogy mobiltelefonjuk, "vonalas" készülékük sincsen, mivel lakóhelyükön nem biztosított a hagyományos távközlési szolgáltatás. A nyugati befektetők a vidék mellett a városokban bevezethető új szolgáltatásokban is látnak fantáziát - különösen az orosz távközlési szabályzók szélessávú törekvései miatt. Ha a várhatóan 2005-ben kezdődő aukció sikerrel jár, akár 2.4 megabit per sec sebességű kapcsolódási sebesség is elérhető lesz, utat nyitva a következő generációs, vezeték nélküli szélessávú hálózatoknak.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.