e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. july 3., sunday 09:57

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Biztonsági rést találtak a nagy gyártók anti-vírus termékeiben

[e-megoldások] 2005 október 28. 11:24 Donka Attila (munkatársunktól)

Az iDefense, a potenciális számítógépes fenyegetések biztonsági előrejelzésére szakosodott vállalat biztonsági rést fedezett fel néhány vírusirtó-gyártó, így például a McAfee, a Computer Associates, a Kaspersky Labs, a Sophos, az Eset és a RAV termékeiben.

A sebezhetőség a zip formátumú fájlok tallózásakor jelentkezik, és mivel a biztonsági rés távolról is kihasználható, segítségével a támadók kikerülhetik a vírusvédelmet és ezzel együtt a biztonsági védelmet is. A .zip fájlformátum két helyen - a helyi és a globális fejlécben - raktároz el információkat a tömörített fájlokról. Ezek a fejlécek tárolják az adatokat a tömörítetlen fájl valódi méretéről is. Ha a valódi fájlméret 0-ra változik, a vírusirtó nem ellenőrzi a fájlt, mivel kis méretéből adódóan az valószínűleg nem tartalmaz potenciális fenyegetést. Ugyanakkor a fájlméret-változó átírása nem befolyásolja a tömörítő működését, azaz a fájlokat kitömörítik a programok. A Kaspersky Labs megerősítette, hogy a biztonsági rés létezik, s a cég termékeiben már megjelentek a frissítések.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.