e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. june 19., wednesday 03:56

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Tíz érv az on-line marketing mellett

[e-kereskedelem] 2005 október 29. 08:04 Szabó Gábor (munkatársunktól)

Bármilyen terméket vagy szolgáltatást is kínáljon egy vállalkozás, az interneten való megjelenéssel nem járhat rosszul. A következőkben az on-line marketing előnyeit sorakoztatjuk fel.

Az első érv az interneten megjelenő marketing mellett jövedelmező mivolta. Az e-kereskedelem akár többszörösére is duzzaszthatja egy vállalkozás árbevételét, belátható időn belül. Másodsorban az internet segítségével ismert szakértő válhat a vállalkozóból, amennyiben a célcsoportot más oldalakon közölt cikkekkel csalogatja a website-ra. Ezen szakcikkeknek köszönhetően az olvasók hamar kapcsolnak össze neveket honlapcímekkel, s azt se feledjük, hogy mindezt ingyen teszik. Az on-line marketing melletti harmadik érv az egyszerűség. Tömeghez szól, mégis lehet személyes, hiszen gondolatainkat jól tükrözheti egy rövid cikk, melyet egyetlen gombnyomással olvasók ezreihez juttathatunk el. Mindeközben természetesen megkíméljük magunkat a személyesen megtartott előadásokkal járó előkészületektől is. Negyedik előnye az on-line marketingnek, hogy nem kell hozzá "vastag bőr". Az internet a kevésbé erőszakosakat is megkíméli a visszautasítás negatív élményétől, és potenciális vásárlóik garantáltan nem csapják orrukra az ajtót.

Ötödik érv az on-line marketing mellett a kényelem. Nem szükséges mintadarabokkal futkosni, utazni, parkolóhelyet találni, sőt e-termékek esetén még a csomagolás és kiszállítás terhe sincs a vállalkozó vállán. Az internettel rengeteg időt spórolhatunk meg, s ez lenne a hatodik érv. Minden teendő egy helyen elvégezhető, jó esetben még zoknit sem kell húzni a napi betevő megkereséséhez. Hetedik érv az on-line marketing mellett az alacsony költség, hiszen az irodaként is funkcionáló weboldal üzemeltetési költsége elenyésző egy igazi irodáéhoz képest. Nyolcadik érvéként említhető a lehetőségek végtelen sora. Valószínűleg nem lesz senki milliomos azonnal, ám idővel azzá válhat. A web igazán széles közönsége előtt mutathatjuk be kreatív ötleteinket, s ha szakmai tippekre lenne szükség, bármikor tanulhatunk a "nagyok" hírleveleiből, szakcikkeiből. Az on-line marketing kilencedik előnye, hogy nagyban segíti a vállalkozót. Az emberek végtelenül barátságosak on-line, és rengeteg alkalom nyílik az információk és ötletek kicserélésére, megvitatására. Végül az on-line marketing tizedik előnye az, hogy az egész egy hatalmas kaland. Nagyszerű emberekkel találkozhatunk a világhálón, akik nem csak ránk, hanem termékeinkre is kíváncsiak. Ne feledjük azonban, hogy az új on-line vállalkozás olyan, mint egy kert, melyet be kell vetni, locsolni, szépíteni, s csak utána szüretelni. Kitartás, és a türelem meg fogja hozni a várt eredményt - írja a BusinessKnowledgeSource cikke.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.