e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. august 23., friday 09:53

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Az Első Nemzetközi Mobilkormányzati Konferencia

[e-semények] 2005 október 29. 11:14 Erdőháti Nagy Modesta (munkatársunktól)

2004. október 28-29-én a világon elsőként hazánk ad otthont az Első Nemzetközi Mobilkormányzati Konferenciának. A konferencia kiemelt témái között szerepelnek az m-kormányzati megoldások nemzetközi tapasztalatai, a mobilszolgáltatók szerepe az m-kormányzatban, valamint a vezeték nélküli alkalmazások elterjedtsége.

Az e-kormányzat célja, hogy a kormányzati elektronikus szolgáltatások minél több állampolgár számára elérhetővé váljanak. Ebben a mobil eszközök alkalmazása nagyságrendi javulást eredményezhet, figyelembe véve, hogy hazánkban a lakosság internet-elérése 15 %, míg a mobiltelefon ellátottság 80 %. Az elektronikus közigazgatás egyik legígéretesebb területe tehát a mobil közigazgatás, mivel a mobiltelefonok nagyarányú elterjedése révén a társadalom egyre szélesebb köréhez eljuthatnak az információk. Dr. Baja Ferenc kormánymegbízott a konferencián kiemelte: a mobil eszközök előnyei közé sorolható, hogy szolgáltatásaik színvonala egyre dinamikusabban növekszik és használatuk nem helyhez kötött, így általuk sokféle e-közigazgatási ügyintézésre nyílhat lehetőség, mint az időpontfoglalás, az ügyintézés indítása, és az illetékköteles ügyintézések utáni díjfizetés Az alkalmazott technológia e szolgáltatásoknál lehetővé teszi az ügyintéző személyek azonosítását és az elektronikus aláírás alkalmazását is.

Dr. Baja Ferenc kormánymegbízott bejelentette, hogy az elektronikus adóbevallásnál alkalmazható azonosítás és hitelesítés mobiltelefonon keresztül történő megvalósítása érdekében megkereste a mobilszolgáltatókat, amelyre a T-Mobile és a Pannon GSM már pozitívan reagáltak, és várja a Vodafone válaszát is. A konferencia záróakkordjaként a regisztrált hazai és nemzetközi szakértők részvételével megalakul egy mobil-kormányzati nemzetközi tudományos szervezet, amely M-Government Study Group Nemzetközi Egyesület néven Budapesten kerül bejegyzésre. Az egyesület - az m-kormányzat első európai nemzetközi fórumaként - 2004. novemberétől önálló titkársággal, honlappal, hírlevéllel és on-line publikációs lehetőséggel kezdi meg működését.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.