e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. may 20., friday 18:04

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Buszjegy mobilról

[e-megoldások] 2005 november 3. 10:38 Pánczél Gábor (munkatársunktól)

A Nokia és a Philips olyan rendszer tesztelését kezdi meg a jövő évben Németországban, mely az utasoknak a mobiltelefonjuk segítségével teszi lehetővé a buszon kért viteldíj kifizetését.

A tranzakciót egy, a Nokia 3220 típusú mobiltelefonhoz csatlakoztatott eszköz teszi lehetővé, egy leolvasó előtti végighúzást követően. A rendszer fizikai kapcsolat nélküli, úgynevezett "near field communication" (NFC) technológiára épül, melyet a Philips és a Sony fejlesztett ki. A Philips NFC chipnek köszönhetően akár 10 cm-es távolságból is megvalósulhat az adatátvitel, majd a mobiltelefonra csatlakoztatott eszköz és az NFC közötti kapcsolat létrejöttével egyéb vezeték nélküli technológiák - Wi-Fi vagy Bluetooth - veszik át a szerepet. A projekten a Nokia és a Philips a frankfurti közlekedési hatósággal karöltve dolgozik, majd várhatóan a Frankfurthoz közeli Hanauban próbálhatják ki elsőként az utasok az új technológiát - írja a Bloomberg cikke.

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.