e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2019. september 15., sunday 19:01

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Tuti tipp híján ...

[e-kereskedelem] 2005 november 11. 08:02 Szabó Gábor (Forrás: The Trader Online)

Az on-line marketingről szóló szakcikkekből megtudhatjuk, hogyan növelhetjük oldalunk forgalmát, hogyan tehetjük site-unkat vonzóbbá a látogatók számára, arról azonban nem igazán olvasni, pontosan milyen oldalt érdemes létrehozni.

A saját vállalkozáshoz kedvet érzők legnagyobb problémája annak kiötlése, milyen legyen a születendő on-line üzlet, mit kínáljanak benne. Sajnos nem létezik biztos recept a nyerő üzleti ötletre, általánosságban azonban érdemes néhány tanácsot megfogadni, melyek segítségével legalább a rossz ötletektől megszabadulhatunk. Az első és talán legfontosabb szabály az érdeklődés és tudás megléte. Csak olyan terméket, szolgáltatást próbáljunk meg eladni az interneten, amiről tudással, tapasztalattal rendelkezünk, s amelyet magunk is érdekesnek tartunk. Ennek a szabálynak a megszegése garantált bukáshoz vezet. Ne próbáljunk tehát interneten való pénzkereséssel kapcsolatos termékeket eladni, ha saját magunk egy fillért sem kerestünk még az internet segítségével.

Másodsorban, lehetőleg ne fogjunk olyan vállalkozásba, melyből már ezer másik működik - hacsak nem tudunk hozzáadni valami rendkívül egyedi "csavart". Harmadsorban könnyen elérhető, kicsi piacra koncentráljunk a nagy, általános helyett. Nem könnyű eredeti ötlettel előrukkolni, ám nem is lehetetlen, sokaknak sikerült már. Saját ötlet híján érdemes az interneten szörfölni, fórumokon részt venni, s a többieket "brainstormingba" bevonni. Ha így sem botlunk jó ötletekbe, még mindig elolvashatjuk azokat a könyveket, melyek mások sikerének történetét mutatják be, hátha így jön az "ihlet". Sose feledjük azonban, hogy a zseniális ötletek nagy erénye az egyszerűség, s hogy sokszor a legfurcsább, legőrültebbnek tűnő próbálkozás is hatalmas sikerhez vezethet.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.