e-kereskedelem online
Kattintson a hirdetésre!

üzlet és gazdaság elektronfordultával

2022. july 3., sunday 10:41

Címlap A világ legfrissebb e-business hírei angol nyelven Informatikai és internetes megoldások Pénzügyi szolgáltatások az interneten Termékek vagy szolgáltatások értékesítése az interneten E-business szakmai szótár
 

Az e-kormányzati projektek 85%-a bukik el

[e-közigazgatás] 2005 november 9. 08:08 Szabó Gábor (Forrás: Yahoo! News)

A fejlődő országokban elindított e-kormányzati projektek 85%-a bukik el részlegesen vagy teljesen - derül ki a Világbank bejelentéséből.

A becslések szerint az e-kormányzati kezdeményezések mintegy 35%-a egyáltalán nem, 50%-a pedig csak részlegesen valósul meg a fejlődő országokban. Teljes sikerrel az ilyen projektek csupán 15%-a zárul, s ezek a szomorú adatok a fejlődő országok mellett az USA-ra és Európára egyaránt igazak. Sikeresség szempontjából India teljesít a legjobban, ahol a folyamatban lévő 200 e-kormányzati projektnek csupán 50%-ánál valószínűsíthető a bukás. A nemzetközi szervezet értelmezésében abban az esetben beszélhetünk bukásról, amennyiben nem történik meg az állampolgárokat és vállalkozásokat segítő kormányzati szolgáltatások kivitelezése - akár politikai szándék, akár vezetői képesség hiányából kifolyólag.

Kapcsolódó cikkek

  nyomtatóbarát verzió

  küldje el e-mailben ismerősének
Index

LLP Budapest

Media Storm


Copyright (C) 2001-2008. e-media.hu Internet Média Szolgáltató Kft. Minden jog fenntartva a honlap teljes terjedelmére.